Löysin avoimen yliopiston kautta myös kyberturvallisuuden opinnot, mutta niihin pitäisi saada opiskeluoikeus. En tiedä, hyväksytäänkö tavallinen jo maisteriopinnot suorittanut kotisiivoja sinne opiskelijaksi?
Olen kiinnostunut uusista tieteen saavutuksista ja teknologiasta. Löysin paljon kirjallisuutta lähinnä englannin kielisiä, mm. Series "NATO Science for Peace and Security" ja "Cyper Security: Analytics, Technology and Automation", " Intelligent Systems, Control and Automation"ja paljon muuta kirjallisuutta, josta voisi aloittaa opiskelun uusista uhista ja niiden torjuntamahdollisuuksista maailmassa.
Tiedon valtava määrä tekee kaikesta enemmän vaikeaa hallita. Siksi opinnot eivät ole mitenkään tae paremmasta tietämyksestä, mutta jotakin uutta voisi oppia turvallisuudesta ja turvattomuudesta maailmassa. Ala on erittäin kansainvälinen.
Tämä ala on haasteellinen meille tavallisille ihmisille. Siksi uuden teknologian hallinta tai tietämys voi lisätä myös tuskaa, ja etenkin tietämystä uusista uhista.
Mutta alan etsimään alan kirjallisuutta, ja ehkä pääsen myös opiskelemaan turvallisuusteknologiaa, sillä sen merkitys tulee lisääntymään tulevaisuudessa!
Aihe liittyy ihan arkipäivään kaikilla alueilla, kuten mm. autoihin, sillä autoja voi kaapata langattomasti niissä olevien keskuslukituksen järjestelmän murtamalla, tai, verkkohyökkäyksillä eri laitoksiin, esim. terveydenhuollon järjestelmiin tai pankkien järjestelmiin.
Kyberturvallisuus siis koskettaa jokaista ihmistä ja siksi se on aiheena kiinnostava! Miten voi tavallinen ihminen parantaa oma turvallisuuttaan, ja onko olemassa mitään täysin murtamatonta tietojärjestelmää!?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti