maanantai 5. syyskuuta 2016

Omenasiideri

Omenasiideri

Lohko omenoita muutama sangollinen kannelliseen käymisastiaan, n. 30 litraa. Keitä vesi ja peitä kiehuvalle vedellä omenalohkot piri pintaan, laita vesilukko ja odota, että käyminen alkaa. Anna käymisen jatkua muutama päivä, kunnes omenat ovat pehmenneet. Purista mehu omenoista. Laita uudelleen käymisastiaan mehu, ja lisää sokeria pari kiloa. Liuota sokeri kiehuvaan veteen pariin litraan, (eli vettä sen verran, että saat sokerin liukenemaan). Sekoita astiassa seos kunnolla. Anna siiderin käydä loppuun asti. Pullota siideri ja säilytä pullot kylmässä. Siideripulloihin voi lisätä pari teelusikallista sokeria, jolloin juoma hiukan kuohuu avattaessa. Siideri on valmista nautittavaksi noin kahden viikon kuluessa pullotuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti