Vapaana kirjailijana voi kirjoittaa omia mielipiteitään, päätelmiä ja tulkintoja tapahtumista. Lehdistönvapaus ei rajoita kirjailijan tai toimittajan mahdollisuuksia kirjoittaa myös aroista tai muutoin ikävistä asioista. Kirjoittaja voi siten kirjoittaa periaatteessa mistä tahansa asiasta. Hän voi tehdä omia päätelmiään asioista, ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä tai muuta tietoa kenenkään ennakolta estämättä.
Lehdistönvapaus kuuluu demokraattiseen järjestelmään, ja toimittajat ja kirjailijat ovat vapaita sensuurista sekä valtiovallan ja esivallan painostuksesta. Näin ollen kenttä on vapaata aluetta kirjoittamaan itseä kiinnostavista ja koskettavista aihealueista, vaikka ne olisivat vailla viimeistä vahvistusta, tai ennakoida tulevaisuutta, yrittää "järkeillä" mahdollisia tapahtumia ennakolta tai jo tapahtuneiden tapahtumien syitä ja vaikutuksia.
Monet asiat tapahtuvat ja toistuva koko maailman historiassa ja on erilaisia aikakausia, ihmisten tietoisuus mm. yhteiskunnallisista, poliittisista, uskonnillisista ja sosiaalista asioista on erilainen eri kulttuureissa. Käsitys ihmiselämästä poikkeaa eri kulttuureissa ja on hyväksyttä erilaisia mielipiteitä ja erilaisia tapoja toimia.
Lähdesuoja antaa kirjoittajalle vapauden kirjoittaa asioista ilman että kenenkään tarvitsee tietää lähdettä tai tiedonantajaa. Näin ollen voin vapaasti kirjoittaa kipeistäkin asioista, eikä minun tarvitse mainita tietolähdettä, tai kuka on antanut tietoja minulle.
Näin voin vapaasti käyttää kaikkea saamaani materiaalia omissa kirjoituksissani ilman, että kerron kuka ne on minulle antanut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti