perjantai 18. syyskuuta 2020

Hiljainen tappaja

 Mies oli jo alussa kertonut oudoista tapahtumista muille ihmisille. Hän ei tiennyt, mitä hänelle oli tapahtunut. Hän oli kertonut oudoista äänistä ympärillään. Kovasta sihinästä ja jyrinästä, jonka syytä hän ei tiennyt. Ihmiset pitivät häntä hulluna. Kun työpaikalla tapahtui erikoinen rikos, häntä ei uskottu, vaan häntä pidettiin itseään syyllisenä siihen.

Oliko kaikki rangaistusta siihen, että hän oli uskaltanut kertoa tapahtumista? Että hän ei ollut pysynyt hiljaa tapahtumista, mitä hänen ympärillään tapahtui. Hän oli pystynyt todistamaan osan tapahtumista, ja hän tiesi, että häntä pidettiin rehellisenä ja luotettavana työntekijänä. Hän oli tuntenut kauppiaan pitkäaikaisen asiakkaana. Joku tiesi heidän toimintatapansa ja kauppiaan. Muutoin hän ei olisi voinut toimia kauppiaan nimissä ja hakea tavaroita. Tällä ns. kauppiaan apulaisella piti olla sellaista tietoa, mitä muille ihmisillä ei ollut. Se mies tiesi hänen työnantajansa toimintatavat, ja siksi se oli vaarallista. Hän oli kertonut tapahtuneesta jo senkin takia, että samaa taktiikkaa voitaisiin käyttää muihinkin toimituksiin. Näin rikolliset saisivat ehkä varastettua muillekin toimitettavia lähetyksiä. Hän halusi ymmärtää tämän väärinkäytöksen mahdollisuuden ja jakaa tietoa muillekin kuljettajille. Hän ymmärsi, että on olemassa asioita, joista olisi pitänyt ehkä vaieta, koska niihin ei löytynyt selitystä.

Nyt häntä valvotettiin useampana yönä, ja häntä soimattiin monenlaisista asioista. Vaimo ei voinut tietää, mitä mies mietti öisin. Onneksi vaimo kuitenkin nukkui paremmin kuin hän. Hän oli päivällä väsynyt, mutta teki töitä kuten ennenkin. Hän oli miettinyt paljon enemmän nyt taas menneisyyttään kuin pitkään aikaan. Hän palasi usein jopa omaan lapsuuteensa ja nuoruuteensa.

Miten paljon oli saatu kuitenkin aikaan hänen elämässään? Sitä mies usein ihmetteli, että hän oli lähtenyt mukaan sellaiseen, mitä ei itse ollut ymmärtänyt. Nyt hän oli viisaampi ja varovaisempi. Hän tiesi, että häntä oli huijattu tavalla, jota hän itse ei käsittänyt. Hän oli saanut oppinsa siitä, ja toimisi nyt vain oman tahtonsa mukaan, eikä lähtisi mukaan mihinkään, mitä hänelle äänet esittäisivät. Ne olivat johtaneet häntä harhaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti