keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Hiljainen tappaja

Mies oli herännyt aamulla aikaisin. Vaimo nukkui vieressä ja oli hyvin rauhallista. Äänet puhuivat miehelle kaikkea pahaa ja ne uhkailivat jälleen häntä ja hänen vaimoaan. Miten luulet olevasi turvassa, etkö tiedä, että sinä paljastut joskus? Eikö syyllisyys sinua paina? Olet hullu ja sinut pitäisi tuomita? Miten sinä voi valehdella vaimollesi ja muille ja esittää hyvää ihmistä? 

Mies tiesi, ettei hän voinut muuttaa menneisyyttä. Hän oli toiminut elämässään niin hyvin kuin oli voinut, ja hän oli rauhallinen omassa elämässään. Hän ei voisi muuttaa mitään, koska hän oli ollut liian hyväuskoinen, ja ymmärsi pitkän manipuloinnin ja hänen elämänsä pitkäaikaisen seurannan ennen kaikkia tapahtumia. Hän ei edes voinut tietää, kuinka pitkään häntä ja hänen perhettään oli seurattu, ja mitä kaikkea hänelle oli tehty. Oliko mukana ollut myös huumavia aineita tai lääkkeitä, tai miten häneen oli vaikutettu? Tapahtumat olivat olleet liian vaikeasti ymmerrettäviä, ja hän oli kertonut niistä liian avoimesti. Kukaan muu ei ollut ymmärtänyt, mistä hän oli puhunut! Siinä oli ollut hänen suurin virheensä, ja ihmiset olivat pitäneet häntä outona ja hulluna, koska hekään eivät tienneet tapahtumista. Kuka osaisi kaiken selittää ja miksi kaikki oli tehty?

Mies oli miettynyt ihmisiä tapahtumien takana. Hän ymmärsi, että jos joku vaikutusvaltainen henkilö oli taustalla, hän oli ehkä ollut saanut helposti muita mukaan. Hänen oli helppo vakuuttaa muut ihmiset asioiden tilasta ja tekojen oikeutuksesta. Ehkä heidät oli manipuloitu tai houkuteltu mukaan, tai he olivat alemmassa asemassa ja pelkäsivät oman etunsa takia. He pelastivat oman nahkansa lähtemällä mukaan kiusantekoon, koska he muutoin joutuisivat ehkä itsekin uhreiksi. He toimivat siis johtajansa antamalla tavalla, eikä ajatelleet seurauksia uhrille. Sillä ei ollut heille merkitystä, vain sillä, että heillä oli asema siinä organisaatiossa.

Jotkut ehkä lähtivät mukaan, koska muutkin lähtivät mukaan. He toimivat ehkä ryhmänä ja ryhmässä tyhmyys tiivistyi. He toimivat muiden mukana, koska he kokivat ryhmäpainetta. Heillä oli kavereita ja ystäviä mukana, niin miksi he eivät lähtisi mukaan. Oli parempi toimia ryhmässä, ja olla samankaltaisia kuin muut. Jos he jättäytyisivät ulkopuolelle, he jäisivät ehkä monesta muustakin pois. He olivat laumasieluja.

Osalla saattoi olla henkilökohtaisia ongelmia. He olivat ehkä itsekin kokeneet epäonnistumisia elämässään. Heitä oli voitu kohdella lapsina kaltoin. Heidän vanhempansa saattoivat olla väkivaltaisia ja ehkä he olivat kokeneet henkistä ja fyysistä väkivaltaa kotonaan tai lähiympäristössä. He halusivat kostaa sen jollakin tavalla. He etsivät sopivia kohteita heikommista ihmisistä tai muista ihmisistä, ja olivat kateellisia myös hyvin toimeentuleville tai muutoin elämässään onnistuneille ja menestynyille ihmisille. He halusivat pahaa muille ihmisille. Heistä oli väärin, että muut saivat ehkä elämässä kaiken helpommalla, ja että jotkut olivat heitä parempia muiden ihmisten kanssa tai pärjäsivät töissä paremmin. He olivat kateellisia muille ihmisille, ja halusivat kostaa kaiken kokemansa epätasa-arvon ja vääryyden. Siksi he kiusasivat muita ja tekivät pahoja tekoja, aiheuttaakseen muille kärsimystä ja epäonnistumisia.

Vai olivat he joten viallisia tai sairaita? Eivätkä he tienneet mitään muiden ihmisten kärsimyksistä tai elämästä. Oliko heille aivan sama, mitä heidän läheisilleen tapahtui? Olivatko he valmiit uhraamaan jopa oman äitinsä tai lähisukulaisensa oman etunsa tähden? He ehkä kiusasivat eläimiä ja kohtelivat kaikkia muitakin luontokappaleita huonosti. He halusivat nähdä, miten joku eläin kuolee, ja miten se kärsii heidän tekonsa tähden. He ehkä ajattelivat soveltaa samaa myös ihmisiin. Kiduttaa hitaasti ja varmasti, katsoa, kuka selviää hengissä. He eivät pystyneet asettumaan uhrin asemaan, ja se oikeutti heidät julmiin tekoihin.

Mies oli kauhuissaan lopulta näistä ajatuksista. Voiko ihmiset olla näin julmia toisia kohtaan? Eikö se ole inhimillisen elämän vastaista? Eikö ihmisillä pitäisi olla lähimmäisen rakkautta?

Hän tiesi, ettei hän itse pystyisi olemaan noin raaka toista ihmistä kohtaan, eikä häntä ollut kasvatettu tuollaiseen rooliin. Hän halusi auttaa muita ihmisiä ja tunsi, että hänen piti kohdella kaikkia ihmisiä tasapuolisesti. Hän rukoili anteeksiantoa myös muille ihmisille ja jopa omille kiusaajilleen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti