Millaista on hoito sairaalassa täällä Keski-Suomessa?
Potilas saa kaksi kertaa liian korkean verenpaineen ja pulssin, toisella kerralla rintakipuja, ja pyytää nitroja, joita on itse tuonut sairaalaan mukanaan, saa ne toisen pyytämisen jälkeen vasta, kun itse pitää huolen, että sydän toimii ja on sydän kipuja. Hoitajan pitää soittaa toiselle hoitajalle, kuinka voi toimia, koska mainintaa nitroista ei ole potilaan kohdalla?! Sydänlääkäri on kuitenkin määrännyt ensiapulääkkeinä. Pitäisikö potilaan itse soittaa sairaalassa ensiapuun omalta osastolta?
Tilanteessa on toinen ihmeellisyys, jos käy sairaala-ajalla esim. parturissa, liikkuu omalla riskillä, koska ei saa nitroja mukaansa.
Miten tällainen toiminta on mahdollista Suomessa, jossa pitäisi olla maailman parasta terveydenhoitoa?
Ihmettelen nitrojen tarpeellisuutta, onko ne määrätty vain huvin vuoksi? Kun niitä ei saa pitää ensiapulääkkeenä, ja joutuu yökaudet valvomaan, kun miettii, mitä voisi tapahtua omalla kohdalla.
Onko lääkkeiden saanti yöllä jotenkin rajallista, jos ei enää unta saa. Ataraxia sai kaksi tablettia unta varten, mutta vaikean allergian takia yöllä kutitti taas niin kovasti, että yö meni enemmänkin valvomisen puolelle. Saako lääkkeitä ilman osaston lääkärin suostumusta mitenkään?
Nitrojen saaminen kesti ko. tilanteessa 15 minuuttia, onko aika liian pitkä?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti