tiistai 16. kesäkuuta 2015

25.6.1973 päiväkirjasta

25.6.1973
Vierähtipä 2 viikkoa siitä, kun viimeksi kirjoitin. Meillä oli kaksi englantilaista vuokralaista Uuraisilla olevalla huvilallamme. He olivat mukavia ihmisiä. Tyypillisiä englantilaisia. He pitivät paljon huvilasta. Mies oli suuren hotelliketjun johtaja. Hän oli tanskalainen, mutta asunut Englannissa jo kauan aikaa. Nainen oli englantilainen. He osasivat yhteensä kuutta eri kieltä, mutta ei suomea. Minä sain olla tulkkina. Selvisin aika hyvin ja käytin välillä sanakirjaa apuna.
Juhannuskin on jo ohi. Juhannusaattona en ollut missään. Ensin aion lähteä Kukonhiekkaan, mutta en lähtenyt kuitenkaan.

Toissa päivänä olin katsomassa Saarijärven Juhannuskisoja. Siellä oli aika kivaa. Takanamme istui eräs kenialainen juoksija. Kaksi humalaista alkoi mössiä hänelle ties vaikka mitä, mutta onneksi hän ei osannut suomea.

Eilen en ollut kisoja katsomassa. Vanhempi sisareni ja äiti olivat siellä. Aamupäivän olin huvilalla kantamassa lautoja laituriin. Sen jälkeen tiskasin ja otin aurinkoa. Illalla olimme Rinteellä.

Toissa päivänä Uuraisille tuli saksalaisia ja Konttikorpeen ruotsalaisia. Emme tienneet ruotsalaisten tulosta mitään, joten emme olleet siivonneet siellä ollenkaan. Nämä olivat siitä ja muustakin vähän nyrpeissään. Vaativia kun olivat.

Nyt on ollut hellettä jo viisi päivää. Lämpötila on ollut yli 25 astetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti