sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Äänellä hakkerointi

Kyseisessä menetelmässä voidaan uhrin ääni taltioida aidossa vuorovaikutustilaisuudessa tai puhelimessa, tai videokeskusteluissa äänittämällä. Tarvitaan vain muutama minuutti äänen nauhoittamiseen, jotta siitä saadaan muodostettua ihmisen oma persoonallinen ääni.

Ääntä tunnistamiseen käyttäviä järjestelmiä voidaan hakkeroida, samoin ihmisen ääntä voidaan käyttää sosiaalisissa vuorovaikutustilanteissa, hänen äänellään voidaan soittaa eri laitoksiin, ja saada ihmiset uskomaan äänen aitous, että kyseessä on äänen haltija eli uhri. Soittamalla eri virastoihin ja laitoksiin, tai terveydenhoitoon, pankkeihin ja jopa ihmisen tuttaville, tai sukulaisille, on ilmeinen vaara olemassa haitanteosta ihmisen elämässä.

Jopa muuta minuutti ja äänesi voidaa kloonata ja voidaan sinun turvallisuus, ja yksityisyys hyödyntää.

Tekniikka toimii seuraavasti:
Kerätään näytteitä ihmisen äänestä henkilökohtaisesti tai tietovälineiden kautta (puhelin, nettipalvelut).
Rakennetaan malli ihmisen äänestä käyttämällä "voice-morphing" softaa.
Käytetään mallinnettua uhrin ääntä sanomalla mitä tahansa uhrin äänellä, salasanoista oikeisiin keskusteluihin.

Hyökkääjät käyttävät voice morphing tekniikkaa äänen muuntamiseen uhrin ääneksi, siis jo valmista äänitettyä materiaalia tai valmiiksi tehtyjä nauhoja. Äänen muuntaminen on siis helppo toimenpide, jos on jo olemassa muunnettava materiaali!

Äänen muuntamista on siis toistettava niin kauan että saadaan haluttu tulos. Tätä uhrin ääntä sitten voidaan käyttää koneperusteisesti tai ihmisperusteisesti vuorovaikutukseen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti