maanantai 26. huhtikuuta 2021

Hiljainen tappaja

Mies oli innoissaan. Hänen vaimonsa sukulainen oli pyytänyt häntä matkalle. Hänen piti hankkia itselleen henkilöllisyystodistus. Hän matkustaisi vaimonsa kaukaisen sukulaisen luokse pienelle saarelle ja sinne pitäisi lentää lentokoneella. Mies ei ollut lentänyt kuin kerran sisarensa luokse ja kaikki se tuntui hyvin kaukaiselta. Hän pelkäsi lentämistä, mutta ymmärsi, että toista tilaisuutta ei ehkä tule. Hän pääsisi myös vieraan valtion alueelle. Saari sijaitsi kaukana merellä, eikä mies tiennyt siitä mitään. 

Hänen vaimonsa kannusti miestään mukaan matkalle, ja vaimon sukulainen tulisi heidän tilalle auttamaan, joten mies olisi vapaa lähtemään. Miehen pitäisi saada vain virallinen henkilöpaperi. Sekään ei olisi ongelma, vaan monet tiesivät miehen nimen ja iän, joten he voisivat todistaa hänen puolestaan. Ja niin tapahtui, että mies sai virallisen paperin ja sitä kautta uuden henkilöllisyyden. Kaikki ymmärsivät, että hän oli menettänyt kaiken onnettomuudessa, eikä hänellä ollut mitään, millä todistaisi kuka hän olisi.  

Saarelle ei ollut lentoja nyt kuin kaksi kertaa viikossa, ja miehet valmistautuivat huolellisesti matkaan. Sukulainen oli lähettänyt listan tarvitsemistaan tavaroista, joita miesten pitäisi tuoda tullessaan. Koneseen otettiin rahtia, ja matkustajia oli yleensä vain joitakin, sillä kohde ei ollut suosittu vierailukohde. Lennot olivat lähinnä vain saaren asukkaille tavaroiden ja postin toimittamista varten. Joskus lentoja ei ollut edes viikottain, vaan rahti kuljetettiin meriteitse. Laivamatka kesti merellä useamman päivän. Siksi lento oli nopein tapa matkustaa sinne, ja lentoja oli säännöllisesti, kun oli suotuisat säät.

Mies oli pakannut yhdessä vaimonsa kanssa vain välttämättömimmät vaatteet itselleen. Hän ei tarvitsisi muutaman päivän matkalle paljon tavaraa. Olihan siellä vaimon sukulainen, ja hän majoittaisi hänet ja vaimon sukulaismiehen, niin ei heillä hätää siellä olisi.  

Lentomatka oli tyynellä säällä miellyttävä, ja mies ei pelännyt nyt lentämistä, kun hänellä oli tuttua seuraa koneessa. Miehet juttelivat jokapäiväisiä asioita, ja maanviljelyksestä ja kaikesta muustakin elämästä. Mies ei kertonut juuri mitään aikaisemmasta elämästään. Hän kertoi vain suunnitelmistaan vaimonsa kanssa, ja tilan kehittämisestä. 

Vasta illalla mies havahtui outoon seikkaan. Hän ei kuullut ääniä lainkaan. Hän ihmetteli hiljaisuutta! Ja hän nukkui yönsä siellä oudon rauhallisesti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti