tiistai 18. toukokuuta 2021

Hiljainen tappaja

Mies oli ollut monta päivää jo ilman ääniä. Hän ei tiennyt, että kaikki tuntuisi niin oudolta, eikä hän tuntenut kehossaan kipua tai muutakaan outoa. Hän oli kuin vapaa kaikesta, ja se tuntui nyt liian oudolta kokemukselta. Hän oli kuin toisessa maailmassa tai toisessa todellisuudessa, ja koki sellaista, mikä teki kaikesta hänen kokemastaan entistä oudomman ja erikoisemman kokemuksen.

Mies mietti, milloin ja missä tilanteessa hän oli alkanut kuulemaan ääniä. Hän muisti edesmenneen vaimonsa ja hänen sairautensa vaikeana ajankohtana elämässään. Hän oli itse ollut kiireinen työssä, ja jatkuva huoli kotona sai hänet väsyneeksi, ja hän ei ymmärtänyt kuin surra vaimonsa ja itsensä puolesta. Hän tiesi jäävänsä liian yksin elämässään, ja tilanne oli vaikea, eikä heillä ollut edes lapsia. Hän koki jäävänsä kaikesta paitsi elämässään. Hän ei tiennyt, miten jaksaisi jatkaa elämää vaimonsa kuoleman jälkeen. Hän oli saanut tukea edesmenneen vaimonsa sukulaisilta, mutta jaksaisivatko hekään olla hänen tukenaan ja kuinka kauan hän surisi vaimoaan. 

Kaikki tuntui kuitenkin nyt hänestä niin selvältä. Hän oli ollut helposti johdateltavissa ja hänet oli helppo manipuloida. Hän oli ollut heikko ja ahdistunut kaikesta omassa elämässään. 

Hän oli kuullut alussa vain outoa sirinää ja korkeita ääniä. Hän ajatteli niiden tulevan läheisistä sähköjohdoista, joita roikkui katujen välissä. Näytti kuin ne olisivat aiheuttaneet sirinää, ja hän ihmetteli ääntä alussa. Mutta sitten äänet muuttuivat ja hän alkoi kuulemaan puhetta. Ensin hän luuli sen tulevan ilmastoinnin kautta muista asunnoista, tai jossakin lähellä oli radio päällä. Hän ei tiennyt, miksi hän kuuli autojen äänet ja muut liikenteen äänet niin kovina. Nyt hän tiesi, että ne kuuluivat oikeasti hänen korvissaan jotenkin liian kovina kuin ne oikeasti olivat olleet. Hän oli herkistynyt ympäristön äänille. 

Hän oli kokenut elämässään pelkoa ja kuoleman läheisyyttä. Hän ymmärsi oman tilansa ja oman kotinsa tyhjyyden ja hiljaisuuden. Siksi äänimaailma tuli hänen kotiinsa outona ja erikoisena ilmiönä. Hän ei alussa tiennyt äänien vaikutuksista elämäänsä. Hän pelkäsi alussa ja koki jonkinlaista seurantaa ympäristön taholta. Ehkä ihmiset olivatkin vain uteliaita, eikä kukaan halunnut häntä pelotella. Ehkä he seurasivat häntä hänen vaimonsa kuoleman takia nähdäkseen kuinka hän pärjäsi yksin.

Mies tiesi, miten äänet alkoivat johdattaa häntä, ja miten hän näki kuulemaansa vahvistavia näkyjä, ja miten äänet kyselivät tarkkaan kaikesta päivän tapahtumista. Eikö hän itse nähnyt naista, ja miten nainen oli kiinnostunut hänestä. Eikö hän ollutkin pätevä ja hyvä mies, eikä hän ansainnut paremman elämän. Kaikki tuntui oudolta nyt, miten ja miksi hän oli uskonut kaikkeen tuohon typeryyteen. Hän ymmärsi, että hän oli uskonut olemattomiin asioihin, eikä tiennyt todellisuutta. Jotenkin hän vain manipuloitui uskomaan sellaista, mikä ei ollut totta!

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti