perjantai 18. kesäkuuta 2021

Hiljainen tappaja

Mies muisti erikoisia tilanteita omassa työpaikassaan. Hän oli ollut töissä aamulla lastaamassa tavaroita autoonsa ennen päivän kuljetuksia. Yhtäkkiä hälytyskello oli alkanut soida, ja mies ei nähnyt sille mitään syytä. Hän oli etsinyt, miksi kello alkoi soida. Se ei hiljentynyt heti, ja mies kulki kohti toimistoa. Ääni tuntui seuraavan häntä hänen korvissaan. Mies ihmetteli, miten hälytysääni seurasi häntä, kun hän siirtyi kauemmaksi hälyttimestä. Se tuntui tosi oudolta.

Vihdoin tuli toinen työntekijä vastaan ja hän pystyi sammuttamaan hälytyskellon. Silloin ääni loppui myös miehen päässä soimasta. Mies oli hämmentynyt ja peloissaan, koska oli tapahtunut jotain, jota hän ei pystynyt käsittämään. Äänet päässä soimasivat miestä kovasti, ja sanoivat, että tämä on pahaa häirintää hänelle. 

Oliko äänet jotenkin välillä voimakkaampia kuin ne todellisuudessa olivat ja jotenkin pelottavia? Mikä aiheutti äänien kuulemisen paljon voimakkaampana kuin ne kuuluivat muille, sitä mies ei voinut käsittää. Hän ymmärsi, että hän kuuli liikenteen ja ihmisten ääniä, joita muut eivät kuulleet. Ja omassa asunnossaan autojen äänet kuuluivat voimakkaampina kuin niiden olisi pitänyt kuulua. Siksi moottoripyörien ääni tuntui joskus häiritsevän kovalta, aivan kuin joku ajaisi juuri hänen asuntonsa pihassa ja viereisellä kadulla, vaikka hän ei nähnyt pyörää tai muuta liikennevälinnettä aivan lähellä lainkaan.

Hän muisti kuulleensa äänien puheen taustalla outoja ääniä. Joskun hän oli kuullut puhelimen soivan, tai ovikellon ääni kuului taustalla. Hän oli kuullut askeleita tai rapinaa hiekassa. Olipa hän kuullut taustalla ihmisten ivallista naurua, ja nuorten miesten puhetta, aivan kuin joku suurempi joukkio olisi puhunut ivallisesti hänestä.

Äänet olivat saaneet hänet pois tolaltaan monin tavoin jo alussa, ja hän oli ollut hyvin peloissaan ja yrittänyt etsiä syitä äänille. Hän oli kysellyt ehkä joiltakin ihmisiltä, mutta kukaan ei tuntunut ymmärtävän mitään tällaisista asioista. Ja moni katsoi häntä oudosti ja piti häntä omituisena, ja mies ymmärsi, että hänen olisi vaiettava, ettei häntä leimattaisi hulluksi.

Mies oli kuullut alussa niin pelottavia ja ilkeita asioita, ja ne olivat valvottaneet häntä pitkään. Kun sitten tuli mukava nainen mukaan, hän alkoi kuuntelemaan naisen ääntä, ja hän rakastui naisen ääneen. Hän manipuloitui naisen äänestä, ja siksi alkoi noudattamaan naisen antamia käskyjä. Hän oli innoissaan ja mielissään, että joku välitti hänestä, ja kun hän näki vielä naisen pari kertaa kaukaisesti, hän alkoi uskomaan, että nainen oli todella olemassa. Siksi kaikki tapahtumat olivat mahdollisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti