torstai 27. elokuuta 2015

Lauantaina 25. päivänä elokuuta 1973

Lauantaina 25. päivänä elokuuta 1973

Sää on ollut nyt melko koleaa. Joka päivä on satanut. Tuuli on kääntynyt ja tuo viileää ilmaan pohjoisesta päin.
Kouluni alkoi maanantaina. Isä toi minut ja vanhemman sisareni. Nuoremmat sisareni menivät jo postiautossa, koska heidän koulunsa alkoivat klo 9.00 ja meidän alkoi klo 12.00. Uusi luokanvalvojani on K.H. Hän opettaa englantia minulle. Olen nyt 10 B:llä. Meidän luokassa on yhteensä 34 oppilasta, 26 tyttöä ja 8 poikaa. Entisiä luokkalaisia on 7. Koulupäivät ovat sujuneet tavalliseen tapaan.
Perjantaina viikko sitten lähdin työpaikastani. Kristina ja pojat saattoivat minut Lauttasaareen. Minä sain palkkaa 300 markkaa ja muistoksi Kalevala-korun. He toivat minut autolla.
Saavuttuani tätini luo kuulin, että vanhempi sisareni oli tulossa Helsinkiin. Tätini laittoi kahvia ja teetä ja hänen miehensä paistoi makkaraa grillissä odottaessamme sisareni tuloa. Kun kello oli noin 20.30, saapuivat sisareni, toisen tätini mies ja toinen tätini. Olin silloin parvekkeella syömässä makkaraa ja juomassa olutta.
Ilta oli melko viileä ja tulin pois parvekkeelta. Joimme kahvia ja teetä. Sen jälkeen toisen tätini mies ja toinen tätini lähtivät Hiiden mörskälle. Sisareni ja minä lähdimme heidän asunnolle yöksi.
Seuraavana aamuna tätini toi matkalaukkuni. Kävimme ostoksilla Stockmanilla. Täti oli töissä sillä aikaa, kun olin sisareni kanssa kaupungilla. Kävimme sisareni kanssa M:n ja K:n asunnolla, mutta he eivät olleet kotona. Palasimme takaisin ja lähdimme tätini ja hänen miehensä luo tätini tultua töistä. Illalla tulimme taas Vuorimiehenkadulle.
Sunnuntaina lähdimme tätini luo. Lähdimme kiertämään Lauttasaarta mooottoriveneellä. Kun olimme tulleet jonkin matkaa eteläpuolta myöten, moottori lämpeni liikaa. Jäähdytys ei pelannut. Heitimme ankkurin ja odotimme moottorin jäähtymistä noin puoli tuntia.
Käännyimme takaisin, kun olimme saaneet moottorin käyntiin. Pääsimme taas vähän matkaa eteenpäin. Moottori täytyi pysäyttää. Tuuli oli yltynyt ja aallot kääntivät venettä sivutuuleen. Onneksi tuuli mereltä päin. Tätini mies souti läheiseen rantaan ja siitä meillä oli lyhyt kävelymatka tätini ja hänen miehensä asunnolle. Söimme perunoita ja lihakastiketta. Sisareni lähti Käpylään raveihin ja minä jäin vielä tätini luo.
Lähdin toisen tätini luo jonkin ajan kuluttua. Sisareni tuli sinne ja otimme tavaramme ja riensimme linja-autoasemalle. Olimme perillä minuuttia ennen kuin linja-auto lähti.
Kun saavuimme Jyväskylään noin 20.30, oli isä meitä vastassa siellä. Tulimme kotiin.

Syksyn jo nähdä voin,
keltaiset koivun lehdet,
ruskean ruohon nään,
syksy tulee ja tuo talven tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti