sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Luumuhilloa

Tänä aamuna olivat luumut jäässä puissa, ja siksi kerättiin kolme ja puoli sangollista luumuja.Ne eivät säily kauaa, eli on käytettävä pikaisesti.
 Löysin helpon ohjeen tehdä luumuhilloa. Luumuista kivet pois, teräskattilaan uuniin, puoli kiloa sokeria ja teelusikka kanelia per kilo luumuja. Sekoitettava välillä, kun hillo tekeytyy uunissa.
Pari tuntia n. 180 asteisessa uunissa, sitten purkkeihin. Itse tein 10 litran kattilallisen, ja siihen meni reilu sangollinen luumuja, kaksi ja puoli kiloa sokeria, ja viisi teelusikkaa kanelia.
Huomenna teen samalla ohjeella toisen satsin, mutta siihen lisään rommia desin per kilo luumuja. Tulee hyvää hilloa ja jouluinen kanelin tuoksu kotia! Kelpaa syödä vaniljajäätelön kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti