torstai 26. joulukuuta 2019

Hiljainen tappaja

Seuraavana yönä mies ei saanut unta kovin hyvin. Hän oli levoton ja hänen korvissaan oli kova sihinä ja suhiseva ääni oli seurannut häntä koko illan. Hän kokeili ja piti käsiä korvissaan. Hän huomasi, että kuuli äänet vain oikealla korvalla. Hän väänteli korvanlehtiä, ja venytteli korvakäytäviään yläviistoon ja hän huomasi puheen katoavan. Hetken aikaa hän ei kuullut sanoja lainkaan. Sitten hän odotti hetken aikaa ja puhe palasi. Hän kuunteli hetken aikaa suhinaa ja laittoi kämmenet korvien päälle. Suhina muuttui kuin jonkun koneen ääneksi hänen päässään. Aivan kuin joku moottori olisi pyörinyt jotenkin. Ääni muistuttu ropellin ääntä tai muuta vastaavaa.

Mies oli ihmeissään, eikä hän ymmärtänyt tätä äänimaailmaa lainkaan. Mikä sihisi hänen korvissaan? Sitä ei kukaan ehkä osaisi selittää hänelle, vaikka hän kyselisi asiaa muilta. Hän oli kärsinyt äänistä jo pitkän aikaa, mutta miten ne käyttäytyivät niin oudosti. Hän oli kuullut matalaa jyrinää, vieraita kieliä, ja hän oli kuullut useiden ihmisten puhetta.

Kun hän oli toistellut samaa sanaa, äänet olivat alkaneet toistamaan sitä sanaa myös. Miten hänen oma puheensa vaikutti ääniin? Ihan kuin kaikuna ne vastasivat hänelle, jos ympärillä oli muita ääni, kuten tuulettimen ääni. Se toisti hänen ajattelemaa sanaa, ja hän kuuli sen korvissaan. Aivan kuin koko juttu olisi virheellinen, eihän omaa sanaa voisi kuulla koko ajan? Koko juttu tuntui oudolta. Hän päätti, että testaisi edelleen kaikkia mahdollisia juttuja, ja ehkä korvatulpat tai kuulosuojaimet, joita hän oli nähnyt ihmisillä kaupungissa, voisivat estää kuulemasta haitallisia ääniä. Siltä nämä kuulostivat hänen korvissaan.

Voiko joku hänen oma tapansa vaikuttaa hänen kuuloonsa? Voiko hänen aivonsa olla jotenkin vaurioituneet ja tuottaa tällaisia erikoisia kokemuksia? Miten moni kuulee samalla tavalla ääniä, ja mistä hän voisi saada tietoa, onko muilla vastaavia kokemuksia?

Mies oli tuntenut joskus päässään outoja tuntemuksia, ja joskus häntä huimasi, tai muutoin olo oli hutera. Hän ymmärsi, että jotain tapahtui hänen päässään. Aivan kuin joku painaisi hänen aivojaan tai muutoin hän tunsi tajunnan hämärtymistä. Olisiko se vaarallista, jos hänen pitäisi tehdä vaativampia tehtäviä? Voisiko hän menettää tajuntansa joskus? Jos hän kaatuisi kävellessään ja loukkaisi itsensä pahasti? Hänellä oli enemmän kysymyksiä kuin vastauksia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti