lauantai 28. joulukuuta 2019

Hiljainen tappaja

Mies heräsi yöllä unestaan. Hän tunsi suussaan voimakkaan maun ja hän yski kovasti. Hän tunsi kuinka hän röyhtäili voimakkaasti yöllä ja hän pelkäsi, että joku yö hän tukehtuisi, jos ei sattuisi heräämään ajoissa. Hän ei tiennyt, miksi tämä vaivasi häntä. Ehkä hänen pitäisi välttää syömistä ja juomista iltaisin, ja olla nälkäinen nukkumaan mennessä. Äänet pilkkasivat tapansa mukaan, että et sinä voi mitään todistaa ja me seuraamme sinua loppuun asti. Mutta seuraisivatko ne kuoleman jälkeenkin, siihen hänelle ei annettu vastausta?

Mies ymmärsi hyvin, että hän ei pystyisi todistamaan mitään naisesta, eikä muistakaan tapahtumista. Edes varkautta ei saatu selvitettyä, eikä sitä, kuka oli tavarat hakenut. Oli paljon muitakin tapahtumia, joita kukaan ei pystynyt ymmärtämään. Eikä hän tiennyt, miksi nainen oli ollut niin innokas ja halukas hänet ottamaan puolisoksi. Se oli ollut kuin ansa, joka odotti laukeamistaan. Tapahtumat olivat olleet melkein hänen kuolemaansa johtava tapahtumasarja. Hän oli selvinnyt sen nuoren miehen takia, joka oli vetänyt hänet pois autosta ja itse mennyt sinne hänen paikalleen. Kuinka miehelle oli käynyt? Hän oli ehkä palanut kokonaan mahdottomaksi tunnistaa? Ja miten kävi niille, jotka olivat hypänneet auton lavalle? Entä mitä oli auton ympärillä tapahtunut?

Hän ei lopultakaan tiennyt kaikkea, mihin tapahtumat olivat johtaneet. Hän oli ollut hölmö, sen hän myönsi, kun oli uskonut naista ja tehnyt niin kuin nainen oli pyytänyt. Miten hän oli saattanut muitakin ihmisiä vaaraan? Hän ymmärsi, että kukaan ei uskoisi mitään hänen kertomastaan, eikä hän koskaan voisi kohdata vahinkoa kokeneita ihmisiä. Hän oli selvinnyt ihmeen kaupalla kokemistaan piinoista, ja ymmärsi, että paljon huonomminkin voisi olla asiat.

Hän oli nyt tilan omistaja, ja hänellä oli paljon maata. Hän oli eri ihminen. Tapahtumat olivat muokanneet hänen maailmaansa. Hän tiesi, että oli paljon sellaista, mistä hänellä ei ollut parempaa tietoa, eikä hän koskaan ehkä tietäisi kaikkea elollista tai elotonta. Kaikki oli suurta arvoitusta elämässä, ja hänen vain pitäisi elää ja selvitä sen läpi.

Paljon pahemminkin olisi voinut käydä. Hän voisi olla rampautunut ja pahasti palannut, ja hänet olisi voitu vangita, ja hänet olisi joku voinut tappaa, jos hän ei olisi onnistunut pakenemaan. Mutta kaikkea hän ei koskaan voisi paeta, se ympäröisi joka tapauksessa häntä hänen elämänsä ajan. Ne äänet ja muut erikoiset tapahtumat, ne eivät jättäisi häntä hänen elinaikanaan. Hän olisi vanki omassa kehossaan, ja tapahtui sellaista, mitä hän ei voinut itse ymmärtää tai itse pystynyt vaikuttamaan asioihin. Hänen olisi vain sopeuduttava tähän tilanteeseen, ja hän yrittäisi elää niin hyvin kuin itse pystyisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti