lauantai 2. toukokuuta 2020

Hiljainen tappaja

Mies oli nähnyt taas painajaisia yöllä. Hän muisti unihalvauskohtauksenkin, joka oli tuntunut hyvin ikävältä. Hän oli kuullut puhetta, mutta ei pystynyt reagoimaan. Olihan hän saanut kohtauksia jo lapsuudesta lähtien, mutta nyt se tuntui paljon pahemmalta, kun äänetkin olivat mukana siinä ja ne olivat jotenkin levottomia ja epävarmoja kaikesta. Eikö tienneet asiasta mitään? Vai miksi he ihmettelivät tätä?

Mies oli ajatellut paljon omaa kohtaloaan, ja mitä tapahtuisi, jos hän saisi vaimon ja lapsia? Kokisivatko he saman kohtalon kuin hän on kokenut? Joutuisivatko he kiusanteon, ja ivan ja pilkan kohteeksi omassa elämässään? Miten hän voisi sitä estää, siihen hänellä ei olisi keinoja. Hän pelkäsi, mitä tapahtuisi ja, että olisiko lasten hankinta hyvä asia vai huono asia hänen tapauksessaan? Hän ei tiennyt, miten kaikki oli alkanut, ja oliko häntä seurattu jotenkin jo kauan aikaa. Milloin ja miten kaikki oikeastaan oli tapahtunut, siihen hän ei ollut löytänyt vastausta. Eikä hän tiennyt, kuka tai ketkä halusivat hänelle tapahtuvan pahoja asioita.

Hän oli herännyt yöllä ja kuullut taas askeleita talon ulkoupuolelta. Hän ei tiennyt, kuka liikkui pihapiirissä, mutta se kaikki tuntui yöllä vaikealta ja ikävältä. Hän oli odottanut pitkään, että jotain tapahtuisi, mutta lopulta askeleet olivat loitonneet. Hän valvoi pitkän aikaa, eikä saanut unta. Hän mietti ja pohti asioita, eikä ymmärtänyt tapahtumia. He olivat puhuneet vanhuksen kanssa koirien ottamisesta tilalle, mutta koiria ei heillä vielä ollut. Ehkä pitäisi muutenkin huolehtia turvallisuudesta. Mutta miten voisi estää muita ihmisiä tulemasta yöllä pihaan? Ehkä kaikki olikin vain pelottelua, eikä kukaan tulisi tai tekisi mitään muuta?

Mies oli jo kysellyt muistakin eläimistä ja kohta hänellä olisi kaikki aitaukset valmiina lampaita varten. Hänen pitäisi vielä saada kunnon suoja sadetta ja kylmyyttä vastaan, mutta olihan vielä koko kesä aikaa rakentaa sitä. Lampaat pärjäisivät kesän laitumella, eikä niitä tarvitsisi ottaa kuin yöksi talon viereen aitaukseen. Paimenkoirat vartioisivat niitä hyvin yöllä ja eikä petoeläimet uskaltaisi tulla talon lähelle. Koirat hälyttäisivät kyllä, jos olisi muitakin kulkijoita talon lähettyvillä.

Mies nukahti vasta aamulla uudestaan. Hän heräsi, kun vanha mies kolisteli keittiössä. Yön synkkyys ja huonot ajatukset olivat hälvenneet. Hän näki taas uuden päivän koittavan, ja ymmärsi, että hänen pitäisi vain toteuttaa kaikki, mitä oli suuunnitellut. Hänen oli turha pohtia asioita, joihin hän itse ei voinut vaikuttaa. Hän tekisi kaiken siten kuin itse haluaisi ja katsoisi asioita tilan parhaaksi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti