lauantai 9. toukokuuta 2020

Hiljainen tappaja

Aamu sujui verkkaisesti. Mies oli illalla etsinyt jo parhaimmat vaatteet, jotka hän oli onnistunut saamaan vaihtokaupalla kiertävältä kauppiaalta. Hän pukisi ne päällensä, ja laittaituisi juhlia varten huolellisesti. Hän tiesi, että kaikki kyläläiset olivat uteliaita, ja hänen pitäisi tehdä hyvä vaikutus muihin ihmisiin. Hänellä ei lähtenyt aamulla tekemään mitään pihatöitä, vaan hänellä oli aikaa valmistautua, ja kerrata omaa elämäänsä.

Hän muisti monia outoja tapahtumia, ja, että hän ei pystynyt ymmärtämään kaikkia tapahtumia. Hän oli valvonut paljon vaimonsa kuoleman jälkeen, ja häntä oli manipuloitu monella tapaa. Hän muisti myös öisin erikoiset napsaukset ikkunassa. Hän oli huomannut ikkunassa ja ikkunan puitteissa mustaa jauhemaista aihetta. Se muistutti ilotulitteissa käytettävää ainetta, ja ikkunasta se lähti pyyhkäisemällä kostealla liinalla. Mutta maalattuun metalliin tai puuhun se jätti mustan jäljen. Hän ei voinut tietää, mitä aine oli. Nyt hän ymmärsi äänien olevan häirintää, ja äänet olivat tehty siksi, että ne häiritsisivät häntä, eikä hän pystynyt nukkamaan kovin pitkiä unia. Hän oli herännyt napsaukseen usein, ja hän valpastui usein niin, ettei pystynyt nukahtamaan uudestaan. Näin hänen yöunestaan oli tullut rikkonaista ja päivisin hänellä oli vaikeuksia pysyä hereillä. Ehkä se vaikutti myös hänen harkintakykyynsä ja havoittuvuuteensa ihmisenä. Hänen ei pystynyt vastustamaan kiusausta uskoa naisen tarinaa.

Mutta nyt hän oli saanut paljon itseluottamustaan takaisin, ja tiesi, että ehkä hän vielä voittaisi taistelun vihollista vastaan. Hän kuuli kovan kihinän päässään ja äänet huusivat hänelle vihaisina, että sinä olet hullu, eikä sinun kannata juhliin lähteä. Me pilaamme päiväsi siellä. Mies oli kärsinyt pahoista vatsavaivoista, ja hän välillä jopa pelkäsi, ettei hän pystyisi lähtemään. Hän kuitenkin sai tukea vanhemmalta mieheltä, vaikka vanha mies ei tiennyt mitään hänen häirinnästään. Vanha mies oli kuitenkin ehkä aavistanut, että oli jotain, mitä hän ei tiennyt. Hän oli joskus ihmetellyt ääneen nuoremman miehen olemusta tämän vaipuessa omiin ajatuksiinsa. Hän näki, että nuorempi mies kärsi joistakin kivuista hetkittäin, tai liikehti levottamasti.

Vihdoin oli keskipäivän aika, ja hän oli valmis lähtemään kylälle. Hän oli innokas tapaamaan uusia ihmisiä ja hän tiesi, että tämä päivä oli tärkeä päivä hänen elämässään. Hän saisi keskustella useiden ihmisten kanssa ja kyläläiset tulisivat paikalle perheineen. Ja heidän sukulaisiaan tulisi myös lähikylistä. Heillä oli markkinat ja mukana olisi paljon kauppiaita ja muitakin ihmisiä. Ei voisi olla parempaa tilannetta tutustua muihin.

Suuressa talossa oli järjestetty yhteinen juhlatilaisuus ja siellä esiintyi puhujia. Mieskin halusi mennä sisälle, ja hän istuutui tutun kyläläisen seurueeseen. Hän katseli sähkövaloja ja lamppuja. Yht´äkkiä hän huomasi ryhmän hyönteisiä  katossa lähellä lamppua rivissä. Hetken päästä ne kaikki lähtivät lentämään parittain. Mies ei tiennyt, oliko hän nähnyt näyn, vai oliko nämä oikeasti olemassa olevia. Hän ei kuitenkaan puhunut kenellekään oudoista hyönteisistä. Mitä ne oikein olivat?

Mies oli päässyt juttelemaan useiden kylän miesten kanssa, ja hänelle oli esitelty myös talojen tyttäriä, ja muualta tulleita naisia. Mies ymmärsi, että he olivat tietoisia siitä, että hän oli leski, eikä hänellä ollut lapsia tai muuta perhettä. Monet olivat ajatelleet hänen olevan sopiva mies tyttärensä puolisoksi. Eikä mies ollut vielä liian vanha, eikä ikäero edes pidetty mitenkään pahana. Kaikki tiesivät hänen olevan pian tilan omistaja ja siksi hänellä olisi varaa ja mahdollisuus elättää perhe.

Mies oli ehkä itsekin hämmentynyt tunnelmasta, mutta lopulta hän oli vapautunut. Hän oli saanut tutustua muutamaan mielenkiintoiseen naiseen, ja hän koki, että yksi heistä näytti olevan kiinnostunut myös hänestä. Hän ymmärsi, että nainen oli reilun kahdenkymmenen ikäinen ja kyllin vanha ymmärtämään hänet mahdollisena puolisona. Hän tiesi, että hänen pitäisi saada myös naisen suvun suostumus, jos he aikoivat avioitua. Hän päätti sopia tapaamisen naisen perheen kotona seuraavan viikon lauantaiksi. He voisivat rauhassa tutustua toisiinsa, eikä kannattaisi pitää kiirettä tällaisen asian ollessa kyseessä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti