maanantai 30. marraskuuta 2020

Hiljainen tappaja

Mies oli kaukana talosta ja metsässä oli hiljaista. Jopa hänen äänensäkin olivat nyt tuskin kuuluvia, eikä hän saanut sanoista aina selvää. Hän ei edes viitsinyt yrittää kuunnella niitä. Hän nautti näkemästään maisemasta, puista ja kaikesta kauniista siellä. Hän ei muistanut aina, miten luonto oli merkillistä, ja se selvisi usein paremmin kuin ihminen kaikista koettelemuksistaan. Mies oli hyvällä tuulella nyt, ja hän yritti ratkaista ongelmia, miksi hänelle oli tehty kaikenlaista.

Hän ajatteli, että ei hänkään voisi rangaista ihmisiä, sillä vain jumala voisi tuomita heidät. Hänen pitäisi ehkä antaa kaikki anteeksi heille, häirinnän tekijöille. Hän rukoili heidän puolestaan, että jumala antaisi heille anteeksi, että he eivät ehkä tiedä, mitä he tekevät.

Heidät on ehkä pakotettu tai uhkailtu tekemään haittaa muille ihmisille. He ehkä ovat itse joutuneet huijauksen kohteeksi. He ovat olleet ehkä liian nuoria tai he ovat kasvaneet ympäristössä, joka on kasvattanut heidät uskomaan heidän olevan ylivertaisia muihin ihmisiin. Heidät on korotettu maailman hallitsijoiksi, ja he saavat tehdä toisille, mitä he haluavat. Heidät on voitu aivopestä tähän toimintaan.

He ovat ehkä lähteneet mukaan lapsellisuuttaan tai toisten painotuksen alla, he itse eivät voi irrottautua siitä, sillä yhteisön paine on kova. He itse joutuisivat ulkopuolelle kavereistaan tai läheisistään, tai kiusanteon kohteiksi. Heidän ryhmäkuri on liian valtava, että siitä voi erottautua mitenkään. He ovat lähteneet mukaan ehkä vain huvittelun ja hauskanpidon takia, mutta sitten se kaikki on muuttunut julmemmaksi. He ehkä itse kärsivät henkisistä ja fyysisistä sairauksista, ja kostavat omaa pahaa oloaan olemalla julmempia muille.

He ovat saaneet vääriä tietoja jo alussa, tai joku on antanut harhaanjohtaa ja virheellistä informaatiota kaikesta toiminnasta ja kohteista. He ehkä tekevät tätä työnään ja joku maksaa heille palkkaa kaiken tekemisestä, tai he itse hyötyvät taloudellisesti. Saavat uhrin työpaikan tai joku läheinen saa sen.

He voivat olla myös uskonnon takia liikkeellä. Heillä voi olla eri jumala ja eri uskonto. Silloin uhri olisi saastunut tai viallinen, jopa uhka heidän omalle uskonnolleen tai toiminnalleen. Uhri pitäisi eliminoida jotenkin vääräuskoisena. He yrittävät saada uhrit näyttämään mielisairailta tai hulluilta, että heidän perheensä, työnsä ja koko elämänsä olisi tuhottu. Millaista nautintoa he voivat itse saada? Henkistä, fyysistä tai jotain muuta nautintoa?

Mies ei kyennyt itse päättelemään, miksi hän oli joutunut tilanteeseen ja kiusanteon kohteeksi. Hän vain yritti ymmärtää, miten joku oli käyttänyt niin paljon aikaa ja vaivaa hänen tapauksessaan. Oliko hän ollut niin merkittävä henkilö jossakin muussa asiassa, vai mikä muu oli taustalla? 

Hän oli kävellyt pitkän matkan ja piti näkemistään maista. Hän tunsi, että tämä paikka olisi hänen kotinsa tapahtuipa sitten mitä tahansa. Hän ei enää pelännyt edes kuolemaa. Hän tiesi, että hän oli ollut niin lähellä kuolemaa parikin kertaa jo, ja lopulta hän oli tuntenut sielussaan sellaista rauhaa, ettei hänen enää tarvinnut pelätä. Hän voisi elää rauhallisesti. Ehkä hänen elämällään olisi suurempi merkitys oleva kuin hän itsekään sitä tiesi vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti