torstai 18. toukokuuta 2017

Infraäänien haittavaikutuksia

Infraääniä käyttävät eläimet kommunikointiin. Infraääniä käyttävät mm. norsut, valaat ja kirahvit. Infraäänien taajuus on alle 20 hertziä ja ihminen ei kuule infraääniä.

Infraääniä tulee dieselmoottoreista, tuuliturbiineista ja maanjäristyksen ja vastaavat luonnonilmiöt aiheuttavat infraääniä. Eläimet reagoivat niihin ja on raportoitu eläinten vaistoavan maanjäristyksiä.

Ihmiselle infraäänet ovat haitallisia taajuuksilla 5 - 10 hertziä. Ne tuntuvat kehossa tärinä ja saavat kehon kudokset värisemään, kuten muutkin voimakkaat äänisignaalit. Matalat taajuudet tuntuvat erityisesti rintakehän ja pään alueella. Infraäänet aiheuttavat huimausta, päänsärkyä, merisairauden tuntua ja huonovointisuutta. Infraääniä voidaan käyttää ihmisten häirintään. Infraäänet voivat vaikuttaa myös sydämen toimintaan.

Myös Suomessa käytetään infraääniä ihmisten häirintään, koska ne ovat korville kuulumattomia, mutta ihmiset tuntevat ne kehossaan. Ihmisestä tulee huimausta tunteva ja helposti pahoinvoiva. Kaikki ihmiset eivät reagoi infraääniin yhtä helposti, mutta tuntevat ne kehossaan. Häiritty ihminen tuntee infraäänet keskikehossaan tai päässään, ja niitä ei siis kuule, vaan ne tuntee epämiellyttävinä tuntemuksina. Infraäänet voivat aiheuttaa aavemaisia tuntemuksia, ja koska ihminen ei tiedä, mikä sellaisia aiheuttaa, voi se haitata ihmisen elämää paljon.

Infraäänien haittavaikutuksia on tutkittu tuulivoimaloiden ympäristöissä. Infraäänien kantavuus on pitkä ja äänet saattavat kantautua kymmenien kilometrien päästä.

Infraäänistä on olemassa paljon tutkittua tietoa, myös häirinnän kohteiden kertomukset tukevat infraäänien haitallisuutta terveyden kannalta. Myös itseni kohdalla on käytetty infraääniä häirintään.

Infraääniä saa aikaan esimerkiksi tietyilla akustisilla laitteilla tai dieselmoottoreilla. Ihmistä voidaan myös varustaa niiden vastaanottamiseen.Suomalaiset häirinnän kohteet ovat yleensä jollakin ulkomaanmatkalla otettu häirinnän kohteeksi. Kokemukset puhuvat asian puolesta.

Vuodesta 2011 lähtien on omia kokemuksia häirinnästä jollakin tasolla. Monilla suomalaisilla häirinnän kohteilla on kokemuksia häirinnästä noin kahdenkymmennen vuoden ajalta. Näistä löytyy tietoja heidän omista blogeistaan ja muista tietolähteistä. Myös viranomaisilla on tietoja häirinnän kohteista, ja nämä rekisterit lienevät salaisia.

Laitteiden asennus mm. mikrosirutus toimii ulkomailla, joissa laitteita on helppo saada. Myös yksin matkustava ihminen on helppo huumata ja siten laitteiden asennus toimii paremmin kuin kotimaassa. Ihminen ei voi todistaa jälkikäteen mitään tapahtumista, eikä hänen kertomuksiaan uskota Suomessa. Tämä toiminta voidaan siis toteuttaa helposti ulkomaan matkoilla, ja erityisesti vanhemmat yksin matkustavat henkilöt ovat helppoja kohteita, koska he eivät ymmärrä mitä heille on tehty tai tehdään. Tekniikan voisi olettaa toimivat seuraavasti, mm. matomaisilla roboteilla voidaan viedä mikrosiruja haluttuihin ruumiinosiin. Matomaiset robotit voivat kuljettaa kymmenkertaisesti oman painonsa verran kehon kudoksissa.

 https://en.wikipedia.org/wiki/Infrasound

 https://en.wikipedia.org/wiki/Sonic_weapon#Demonstrated_infrasonic_weapon

Infraäänien vaikutus sydämeen on erittäin kiinnostava tutkimuskohde!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti