tiistai 18. kesäkuuta 2019

Hiljainen tappaja

Mies ei tiennyt, miten hänet oli saatu huijatuksi. Miten hän lankesi ansaan? Hän mietti asioita, kun hänellä oli nyt aikaa, eikä vielä ollut aamu valjennut. Hän istui metsässä yksin eikä hän ymmärtänyt, miten sokeasti hän oli toiminut. Ja miten kaikki muu ympärillä tapahtunut oli vaikuttanut häneen.

Nainen tiesi paljon hänestä ja yhä enemmän paljastui sellaisia asioita, joita hän ei ollut kertonut juuri kenellekään. Mies ymmärsi, että joku ehkä paljasti hänestä tietoja eteenpäin hänen ympärilläänkin. Hän ei tiennyt, miten joku pystyi tekemään niin, mutta ymmärsi, että joku oli päässyt hänen lähelleen ja toimi ehkä samalla tavalla kuin hän oli toiminut. Ehkä joku autonkuljettaja tai lähiympäristön ihminen, joiden luona hän vieraili silloin tällöin ystävänä. Siten joku ystävyyskin voisi olla vihollisuutta.

Ihminen voi käyttää samankaltaisia aistinvaraisia systeemejä saadakseen jonkun toisen ihmisen luottamuksen. Puhumalla samankaltaista kieltä tai käyttämällä samoja sanoja, ihmiset löytävät nopeasti yhteisen kielen, ja syntyy helposti ystävyyssuhde ja ihmiset alkavat luottamaan toisiinsa. Mitä enemmän on yhteistä ihmisillä, sitä helpommin ihmiset paljastavat salaisuuksia omasta elämästään. Jopa hengittämisen sääteleminen samaan tahtiin vaikuttaa ihmisten luottamukseen lähellä. Ihmisillä on siis jotain yhteistä, ja se herättää luottamusta ja ihmiset pitävät enemmän toisistaan. Oletko joskus kuunnellut toisen ihmisen hengitystä?

Yhdenmukaisuutta luomalla eleissä, ja asennoissa, kasvojen ilmeissä matkimalla saa helposti luottamuksen toiseen ihmiseen. Tekemällä samoja liikkeitä toimit kuin peili. Kun vauvalle hymyilee, vauva hymyilee takaisin. Ole kuin peili, niin saat aikaan luottamuksellisia yhteyksiä nopeasti. Ihminen voi luoda voimakkaan siteen toiseen ihmiseen tietämättä, että hän voi olla lopultakin vihollinen.

Myötäilemällä ja olemalla ymmärtäväinen voi saada toisen tuntemaan itsensä arvostetuksi, kuulluksi ja ymmärretyksi. Mies ymmärsi, että nainen kannusti häntä ja ymmärsi häntä enemmän kuin kukaan muu. Siksi hän luotti naiseen paljon. Ja samalla paljasti ehkä enemmän itsestään ja omasta elämästään kuin olisi ollut tarpeen. Hän luotti sokeasti naiseen, ja hän näki naisen useamman kerran.

Nainen pystyi kontrolloimaan miehen toimintaa. Hän antoi miehelle ohjeita, neuvoja ja muuta ajateltavaa. Hän muokkasi miehen ajatusmaailmaa enemmän kuin mikään muu aikaisemmin. Mies alkoi ajattelemaan uudella tavalla ja sai uusia ideoita oman perheen perustamisesta ja elämästä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti