keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Valemediaa

Helppo on tunnistaa feikkikirjoitukset ja -sivustot näin jälkeen päin. Mutta kun ihminen kohtaa niitä myös ulkomailla, ja omasta itsestään on tehty erikoisia juttuja, ihminen on ennenkaikkea hämillään, ja kertoo oudoista sivustoista muille.

Feikkisivustojen käyttö on nykyään hyvin yleistä. Ihminen voidaan niissä esitellä rikollisena, juoppona, tai muutoin sairaana. Lihavuus on yksi erittäin yleinen tapa tehdä naisista pilaa. Homous tai lesbous ovat myös suosittuja aiheita.

Kuvissa esiintyy usein kohde, ja kuvat on helppo varastaa kenen tahansa tietokoneelta. Osa non joku voinut salaa kuvata etänä, ja näitäkin kuvia oli laitettu erilaisille feikkisivustoille useita.

Ihminen ei osaa varoa tällaista toimintaa, koska siitä ei ole laajasti tiedotettu ennenkuin vasta parin vuoden ajan on ollut julkisuudessa myös julkkiksista tehtyjä feikkiuutisia.

Tavallisen ihmisen osalta näitä on pidetty vain vainoharhaisuutena, kuka nyt tavallista ihmistä viitsisi kiusata? Siinä se asian ydin onkin, juuri tavallisen ihmisen tarinaa ei pidetä totetana, koska hän ei osaa tai pysty todistamaan asiaa. Hän ei osaa ottaa kuvakaappauksia, tai ruutukaappauksia.

Monet kuvamateriaalit tulevat sosiaalisten tilien säätelyn avulla. Kohteelle syötetään informaatiota halutulla tavalla. Hän siis näkee tarkkaan valitut tilit ja kohdat sivustoilta. Hän myös saa välähdyksenomaisia kuvia, jotka ovat epäasiallista materiaalia. Ne liittyvät usein seksiin, eritteisiin ja alastomuuteen, tai muuhun epämääräiseen toimintaan. Näillä vaikutetaan voimakkaasti ihmisen alitajuntaan. Hän alkaa uskomaan vähitellen, että hän todella on huono ihminen.

Koska kaikki on taitavasti tehty ja piilotettua materiaalia, siis vain hetken kohteen koneella olevaa, ei sitä voi jälkikäteen tarkastella tai yrittää kopioida. Kaikki materiaali on tehty halventamaan kohdetta, lähipiiriä ja siinä voi esiintyä jopa kuolleita sukulaisia. Ihmisistä on tehty erikoisia paljastuksia, jotka eivät todellisuudessa pidä paikkaansa.

Itsestäni oli tehty mm. juoppo, ja muutoinkin hyvin keskivartalolihava ihminen. Tuli kaikenlaista arvostelua elämäntavoista, ja juopottelusta ja muusta sellaisesta, mitä ei voinut ymmärtää. Näillä kaikilla ikävillä asioilla on valtava merkitys ihmisen hyvinvoinnille.

Ihmisestä tulee epäilevä ja hän tuntee olevansa paljon huonompi kuin muut ihmiset. Jatkuva tällaisen materiaalin syöttäminen valemediana usean vuoden ajan tuottaa tulosta, ja ihminen on jo miinusmerkkinen lopussa. Jokainen tällaisten hyökkäysten kohteeksi joutunut toteaa, että emme voi hallita vielä juuri mitään.

Kaikkea tietoa ihmisestä voidaan käyttää tällaisissa häirintätapauksissa. Näitä on huono myös jälkikäteen selvitellä, koska taustavoimia ei voi tietää. Kuka viitsii tavallisesta ihmisestä tehdä näin paljon pilaa ja kiusantekoa? Ihminenhän menettää työnsä, perheensä ja terveytensä usein näissä tilanteissa. Kukaan ei usko tai auta ennenkuin on jo liian myöhäistä.

Ensimmäiset valemediajutut huomasin jo v. 2011, mutta todennäköisesti niitä oli tehty jo aikaisemminkin, ei vain ole itse tajunnut niitä, että joku tekee karkeaa pilaa!

Siksi on perustettu joukkovainotuille nyt puhelunpalvelu ja tapaamiset, joissa voi avoimesti kertoa, mitä itselle on tehty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti