tiistai 24. syyskuuta 2019

Hiljainen tappaja

Aamu sarasti oven raosta, ja kohta oli kirkas taivas. Mies heräsi varhain auringon mukana, ja hän päätti tutkia ääniä tänään paremmin. Hän ymmärsi, että oli jotain mitä hän ei pystynyt ymmärtämään tai tietämään äänistä. Hän oli hämillään ja epätietoinen asioista. Hän oli kuullut eri ihmisten puhetta, mutta nyt hän vasta keksi kokeilla äänien käyttäytymistä. Hän käveli läheisen metsän reunaan, ja kuuli kuinka tuuli humisi puissa. Hän alkoi vain toistamaan yhtä sanaa, ja kohta metsä vastasi kuin kaiku hänelle. Tuulen äänestä tuli hänen oma sanansa. Hän toisteli useita sanoja, ja lyhyitä lauseita, ja jopa kaksi tai kolme sanaa kuului samana kuin hän itse oli ne muodostanut.

Hän ajatteli äänien olevan jotenkin riippuvaisia hänestä itsestään ja hänen puheestaan. Hän ehkä ajatteli, ja äänet ottivat hänen ajatuksiaan. Tai oli jotain muuta, mitä hän ei käsittänyt. Hän toisteli vielä kaikenlaista, ja tulos oli sama. Miten äänet eivät puhu aina omiaan, vaan hän pystyi keskeyttämään niiden puheen, toistelemalla ja hokemalla samoja sanoja. Se tuntui merkilliseltä. Hän päätti, että hän voisi leikitellä ja jatkaa sanoja omalla tavallaan. Näin hän keksi kaikenlaisia hauskoja lauseita ja nauroi itsekin äänille.

Mies palasi pihaan ja meni sisälle taloon. Vanhus oli jo herännyt ja hääri hellan ääressä. Kohta oli teetä keitetty ja he istuutuivat rauhallisesti ja hiljaa nauttimaan aamiaista. Mies tunsi, kuinka tee antoi voimaa ja lämmitti mukavasti aamulla. Hän ei puhunut mitään, eikä vanha mieskään puhunut mitään, vaan he vain katselivat ja kuuntelivat taloa ja toisiaan. Nuorempi tunsi arpien kiristävän selässään ja kasvoilla arvet olivat vielä näkyvissä. Hän ymmärsi, että hänen ulkonäkönsä jäisi erilaiseksi, ja eikä hänen kasvonsa enää olleet yhtä sileät, vaan arvet halkoivat otsaa ja poskia. Hän olisi nyt toinen mies, ja hänen ajatusmaailmansa oli muuttunut. Hän arvosti nyt yksinkertaista ja tavallista elämää, eikä hän enää tavoitellut mitään erikoista. Kunhan vain saisi ruokaa ja voisi tehdä töitä. Mitä hän muuta nyt kaipasi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti