lauantai 28. syyskuuta 2019

Hiljainen tappaja

Mies työskenteli pellolla kitkien penkkejä. Hän pohti kaikkea tapahtunutta. Oman mielensä hämentämistä ja hänen sekoittamistaan todellisuudesta. Hän oli kohdannut outoja tapahtumia, ja hänestä oli puhuttu paljon pahaa. Häntä oli peloteltu monin tavoin, ja hän oli manipuloitunut tapahtumista. Mies ymmärsi, että kaikki nuo teot olivat pelottava ase yhteiskuntaa ja muita ihmisiä kohtaan. Yksittäinen ihminen kykeni tekemään tietämättäänkin hirmuisia tekoja. Hän oli vaarallinen ihminen yhteiskuntaa kohtaan.

Mies ymmärsi, että hänelle oli annettu tehtäviä, ja häntä oli testattu, kuinka hyvin hän noudatti neuvoja. Ja kuinka paljon hän kuunteli ja mitä hän teki, oliko hän yhteistyökykyinen vai jättikö hän kaikki vain ylimääräisenä ja epämääräisenä käsittelemättä. Hän oli alkanut noudattamaan kaikkea, mitä hänelle tarjottiin ja odottamaan palkkiota pelistä, jossa hän oli mukana. Hän ei pystynyt enää irrottautumaan kaikesta, vaan hänet oli vakuutettu asioista tavalla, jota hän itse ei tiennyt.

Hän tiesi, että hänen ammattinsa mahdollisti kaiken. Hän oli ollut autonkuljettaja ja hän osasi ajaa isoja autoja. Hänellä oli pitkä kokemus kaikesta. Hänelle oli sattunut epäonnea omassa perheessään, ja hän oli mieleltään järkkynyt ja heikko vaimonsa kuoleman takia. Hän oli helppo ihminen, koska hän oli tottunuta auttamaan muita ihmisiä. Hänet oli helppo houkutella mukaan tapahtumiin oman elämänsä tilanteen takia.

Mies teki töitä ulkona, ja hän yritti etsiä kaikkia alun tapahtumia mielestään. Miten ja milloin hän oli ensimmäisen kerran kokenut jotain sellaista, mikä oli hämmentänyt häntä? Miten hän oli pelännyt outoja tapahtumia, ja mitä kaikkea oli ympärillä tapahtunut? Miten hänet oli valittu tuohon tehtävään ja mikä mahdollisti tapahtumat? Hänellä oli paljon avoimia kysymyksiä, joihin hän etsi vastauksia omasta elämästään ja lähipiiristään. Oliko joku hyvinkin läheinen ollut kaiken takana, mutta kuka toimisi tällä tavalla? Miten joku voi toimia näin? Millainen ihminen hän on ihmisenä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti