lauantai 1. helmikuuta 2020

Hiljainen tappaja

Mies oli koko aamupäivän ollut jo ulkona, ja hän saapui pienen solisevan puron luokse. Hän istuutui kivelle puron viereen ja söi eväitään. Pian hän kuuli matalan miehen äänen puhuvan purosta. Miehen ääni sanoi, että minä puhun sinulle, kun olet niin hyvä mies. Sinulla on tuhannesosa parempi kuulo kuin muilla. Kerro se muille ihmisille, että siksi sinä kuulet puhetta, mitä muut eivät kuule.

Mies kuunteli ääntä, ja ääni kertoi hänelle erikoisia asioita. Mies oli haltioissaan äänen ennustuksista, ja hänen ystävällisyydestään. Ääni kertoi, että kaikkea hyvää tulisi tapahtumaan miehen elämässä. Mies ei voinut muuta kuin hymyillä, ja hän oli tyytyväinen äänen kertomiin asioihin. Ääni pyysi vielä uudestaan miestä kertomaan muille kaikista hyvistä asioista, joita hänen elämässään tapahtuisi, ja miten hän saisi perheen ja lapsia. Hänestä tulisi rikas maanomistaja, ja hänellä ei olisi puutetta rahasta.

Kun mies oli syönyt ja levännyt tarpeeksi kauan, hän jatkoi matkaansa. Hän oli hyvällä tuulella, koska ääni oli ollut niin ystävällinen. Hän kiipesi mäen harjalle, ja katseli maisemia. Kaikkialla näkyi kauniita metsiä, peltoja ja laaksoja. Kaukana siinsi sinisiä vuoria, ja hän ihaili tätä maisemaa. Mutta hän mietti koko ajan purosta kuulunutta ääntä, ja hän ymmärsi, että se ei ehkä olisi totta, ja ei hänen kannata puhua muille äänistä. Hän ymmärsi, että se hänelle asetettu ansa.

Hän kiersi vielä yhden metsäkaistaleen ja sitten hän suuntasi takaisin tilan pihalle. Hän oli nähnyt paljon hyviä pieniä metsäalueita, ja laidunmaata. Hän ymmärsi, että vanha mies oli antanut hänelle arvokkaan omaisuuden, jonka hän saisi vanhuksen kuoleman jälkeen omakseen. Ja hän todella tarvitsisi puolison ja perheen auttamaan töissä. Ei hän yksin pärjäisi tässä tehtävässä. Mutta kaikki se, mitä hänelle oli puhuttu puron luona, hän saisi unohtaa, ne eivät olleet kuin haitallisia puheita hänen tulevaisuutensa takia. Joku tahtoi pahaa hänelle, ja yritti saada hänet ansaan.

Mies meni sisälle, ja vanhus oli iloissaan, kun hän palasi kotiin. Yhdessä he joivat teetä ja söivät kuivattuja hedelmiä ja kuivaa leipää. Mies kertoi tilan maista ja kaikesta näkemästään. Hän kertoi, että maisemat olivat hyvin kauniita, ja hän oli onnellinen kaikesta. He keskustelivat pitkään elämästä, ja kaikista tapahtumista, ja etenkin vaimoistaan. Mies ymmärsi, että hän kaipasi edelleen vaimoaan. Hän ymmärsi, että hänen pitäisi alkaa käymään kylässä ja juttelemaan ihmisten kanssa enemmän. Hän ehkä löytäisi sopivan naisen, ja menisi uudestaan naimisiin, ehkä hän saisi jopa lapsiakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti