sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Hiljainen tappaja

Koko päivä kului töissä ja mies rakensi aitaa puutarhan ja viljelysten ympärille. Hän oli päättänyt, että hän hankkisi tilalle lampaita ja paimenkoiran. Koirasta olisi paljon apua paimenessa ja yöllä se vahtisi tilaa ja suojelisi lampaita pedoilta. Hän ymmärsi, että hän tarvitsi rahaa ja apua tilan kunnostamiseen ja tarvikkeiden hankintaan. Olisi hyvä saada sähkö ja koneita. Mutta eniten hän kaipasi kumppania.

Mies oli ollut hiljaa kaikesta tapahtuneesta. Hän ymmärsi, että hänen piti vaieta äänistä ja muustakin. Hän mietti, miksi hän oli joutunut tällaisiin tapahtumiin mukaan. Hän yritti ratkaista syytä, mutta ehkä hän oli joutunut siihen sattumalta, vai olisiko joku ollut häneen tyytymätön, tai oliko hänellä ollut jotain sellaista, mitä toinen olisi kadehtinut. Hän tiesi, että jotkut saattoivat olla sellaisia, jotka olivat tunteneet hänet ehkä lapsuudesta lähtien, tai olivat eläneet samalla alueella kuin hän. Hän ymmärsi, että heidän täytyy tietää hänen elämästään paljon enemmän kuin hän tiesi heidän elämästään. He ehkä olivat keränneet tietoja hänen menneisyydestään jo pitkän aikaa, ja hänen puolisostaan, lapsuudesta ja perheestään. Kaikki ei ollut sattumaa, vaan heillä oli ollut enemmän tietoa hänen työstään ja asumisestaan. Ehkä mukana olisi ihmisiä, joita hän oli tuntenut?

Mies oli päättänyt vierailla kylässä. Hän ymmärsi, että hänen pitäisi tulla toimeen kaikkien kanssa. Hän oli kohta tilan omistaja, vaikkakaan hän ei toivonut vanhan miehen kuolemaa vaan, että hän saisi vielä elää monta vuotta. Hän tiesi kuitenkin, että aikaa saattoi olla lopulta paljon vähemmän kuin hän itse tiesi. Hän voisi tutustua paremmin ihmisiin ja saada suhteita. Ehkä joku isä antaisi oman tyttärensä hänen puolisokseen. Hän ei ollut vielä liian vanha, vaikkakin hänen ikänsä oli laitettu jo yli neljänkymmenen, mutta todellisuudessa hän oli vasta vähän yli kolmenkymmenen. Kukaan ei ymmärtänyt, että hän oli nuorempi. Hänen pitkä partansa ja olkapäille ulottuvat hiuksensa saivat hänet näyttämään vanhemmalta. Hän päätti olla leikkaamatta hiuksiaan ja partaansa.

Mies oli illalla levoton, ja hän pohti tapahtumia mielessään. Vanhus uteli, mitä hän mietti. Mies sanoi, että hän halusi tutustua kylällä asuviin paremmin. Hän ajatteli perheellisen miehen elämää, että olisi hyvä olla joku kumppani, eikä hän vielä olisi liian vanha isäksikään. Vanha mies ilahtui miehen puheista ja sanoi, että hän ehkä olisi samaa mieltä. Mies oli ollut hyvin ahkera ja kunnollinen töissään tilalla, kyllä hän ansaitsisi puolison ja perheen. Ja tila kyllä elättäisi hyvin, jos mies ottaisi lampaita ja laajentaisi viljelyksiä. Mies ymmärtäisi uudistaa tilaa, ja hankkia koneita ja muuta. Ehkä sähkökin olisi hyvä asia tilalla. Vanha mies ymmärsi hyvin nuoremman miehen ajatukset ja he juttelivat pitkään tilan asioista.

Seuraavana päivänä mies päätti lähteä kylälle, ja hän tiesi, että hänen pitäisi olla tekemisissä enemmän muiden kanssa. Hän oli ollut liian kauan yksinäinen ja hänen pitäisi löytää ikäistään seuraa, hän ei tulisi toimeen yksinään. Hän olisi liian yksinäinen , jos hän jäisi yksin tilalle. Hänen pitäisi näkyä ja kuulua niin, että kukaan ei pitäisi häntä outona tai erakkona. Hän tiesi, miten helposti ihminen leimataan omituiseksi, ja miten helposti ihmiset alkavat puhumaan asioista sellaista, mitä he eivät todellisuudessa tiedä. Hän tiesi, että vain hankkimalla ystäviä ja tuttuja hänet hyväksyttäisiin täysin mukaan kaikkeen toimintaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti