lauantai 7. maaliskuuta 2020

Hiljainen tappaja

Mies oli aamulla hyvin väsynyt. Hän oli nähnyt taas koko yön painajaisia. Milloin hän oli nähnyt kuolleita rotan poikasia tippuvan hänen sänkynsä viereen, milloin hänen vaatteensa olivat koiran ulosteissa, ja hän oli ilman puhtaita vaatteita, ja ihmiset nauroivat hänelle. Milloin hän oli tehnyt tarpeensa housuihinsa, tai muutoin hän oli huonovointinen, tai hän joutui näkemään hyvin sairaita ihmsiä ympärillään. Hän olisi pian yhtä sairas unessaan kuin muutkin ympärillä. Hänen omat vanhempansa olivat hänen kanssaan, eikä he keksineet mitään hyviä asioita hänen elämästään. Hän oli vihoissa kaikkien sukulaisten kesken. Välillä häntä ajettiin takaa toisten saman kylän ihmisten toimesta. Hän oli kauhuissaan ja juoksi piloon, mutta ei päässyt karkuun. Hän heräsi kerta toisensa jälkeen, ja kaikki hänen unensa olivat hyvin iljettäviä ja likaisia asioita täynnä, ja hän oli peloissaan tai ahdistettuna joka paikassa, jossa hän unessaan oli. Hän joutui aina häpeälliseen tilanteeseen tai pakenemaan. Unet tuntuivat olevan hyvin sekavia, ja täynnä sellaisia asioita, joita hän itse ei ollut nähnyt eläessään tai kokenut. Ne olivat hyvin monimutkaisia, jotta olisi ymmärtänyt niiden tarkoituksen.

Hän mietti tapahtumia taas pitkään herättyään. Eikä hän tiennyt syytä, kuka oli halunnut hänelle näin paljon pahaa. Hän ei pystynyt ymmärtämään, miten kaikki oli alkanut. Hän tiesi, että hän oli ollut heikossa kunnossa sekä fyysisesti että henkisesti vaimonsa sairauden ja kuoleman aikaan. Mutta oliko jo jotain erikoista tapahtunut paljon aikaisemmin? Oliko jo tapahtunut jotain outoja asioita ennen näitä tapahtumia? Hän miettii koko elämäänsä aina siitä lähtien kuin hän pystyi muistamaan asioita. Löytyisikö vastaus jostakin paljon kauempaa elämästä hänen ongelmiinsa?

Hän oli ollut liian sinisilmäinen ja hänen oli hämmentyneessä tilassa. Hän ymmärsi voimakkaan manipuloinnin ja hänen mieleensä oli vaikutettu tavoilla, joita hän ei ollut osannut pelätä, tai ei ollut ymmärtänyt niiden merkitystä. Hän oli pitänyt ensin kaikkea vain pienenä seikkailuna, eikä ollut ottanut tosissaan kaikkea, mitä oli kuullut tai nähnyt. Pikkuhiljaa hän oli kuitenkin syvemmällä tapahtumisssa, eikä hän ymmärtänyt enää, että ne olivatkin vain hänelle järjestetty ansa.

Miten ihmisen mieli voidaan kaapata tällä tavalla toimintaan mukaan? Hän oli ollut helppo saalis, ja hän oli luonteeltaan auttavainen ja ahkera. Hän oli ollut valmis auttamaan muita aina, kun hän oli pyydetty mukaan. Hän ei osannut varoa edes autonkuljettajana varkaita tai rikollisia, vaan oli luottanut koko järjestelmän toimintaan heidän liiketoiminnassaan. Hän oli ottanut vastaan tehtävät, joita hänet oli pyydetty tekemään eikä ollut välittänyt omasta vapaa-ajastaan. Hän oli ollut erittäin uskollinen ja velvollisuuden tuntoinen elämässään.

Hän oli hoitanut vaimonsa ja itsensä asiat aina hyvin. Samoin hän oli huolehtinut jopa kaukana asuvan sisarensa perheestä ennen omaa perhettään. Hän oli vieraillut siellä nuorempana usein ja ollut apuna kaikessa, missä oli pystynyt olemaan. Hän oli ehkä ollut liian kiltti ja empaattinen luonteeltaan.  Siksi häntä oli helpompi käyttää hyväksi kuin monia muita ihmisiä.

Hän rukoili usein, että saisi vastauksia tapahtumiin. Hän ymmärsi, että ehkä jumala antoi hänen kärsiä, ehkä tämä on hänen tiensä paremmaksi ihmiseksi. Hän rukoili, että hän saisi vielä kohdata ne ihmiset, jotka olivat häntä vastaan olleet, ja, että hän voisi jutella heidän kanssaan asioista. Mutta hän oli kuitenkin kiitollinen jumalalle, että hänen asiansa olivat kuitenkin selvinneet jollakin tapaa. Hän oli saanut uuden elämän toisena ihmisenä. Hän oli saanut vanhan miehen ystäväkseen, ja hän tunsi saaneensa kuin uuden isän itselleen. Hän kiitti kaikesta saamastaan hyvästä jumalaa. Hän etsisi vastauksia pyhistä kirjoituksista ja oman uskontonsa sisältä kyetäkseen ymmärtämään paremmin tapahtumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti