keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Hiljainen tappaja

Illalla mies mietti kauan aikaa tapahtumia. Hän oli toisaalta innoissaan asioista, mutta toisaalta hän pelkäsi uusia asioita. Entä jos hänen puolisonsa joutuisi kuuntelemaan ikäviä ääniä, ja kokemaan outoja tuntemuksia ruumiissan? Entä jos hän saisi lapsia ja heille tapahtuisi samoin? Miten jos hänen perheensä olisi samoissa tapahtumissa, miten hän pystyisi sen estämään tai miten se olisi mahdollista? Eihän itsekään pystynyt selittämään tapahtumia, tai miksi hän kuuli ääniä tai miten hänen niveliään särki joskus.

Mies nukahti lopulta. Hän heräsi ja tunsi suussaan oksennuksen makua. Hänen nousi pystyyn ja hänen ruokatorveaan karhensi joku. Hän tunsi kurkkunsa oudoksi. Hän istui hetken aikaa, ja kävi hakemassa itselleen vettä juotavaksi. Hän meni nukkumaan uudestaan ja kohta hän heräsi taas samaan tunteeseen. Karvas maku oli hänen suusssaan. Häntä närästi pahasti, eikä hän tiennyt miksi hän kärsi tästä. Hän yritti nukkua, mutta hän heräsi monta kertaa yöllä. Hän ajatteli syöneensä liian myöhään illalla ja päätti, että yrittää olla syömättä seuraavana iltana myöhäällä.

Aamulla hän kuuli taas äänien ilkkuvan hänelle. Kuinka sinä et joudu mihinkään sairaalaan, tai miksi kukaan ei vangitse sinua? Miten sinä saat olla vapaana, vaikka olet noin hullu ja tehnyt paljon pahaa muille ihmisille? Äänet soimasivat häntä ankarasti, ja hän kuunteli niitä mietteissään. Vanha mies oli jo herännyt, ja pian he söivät aamupalaa ja joivat teetä. Mies kuunteli vanhan miehen puhetta, mutta oli itse vaiti. Hän mietti ankarasti, miten hänen kävisi, jos hän saisi vaimon, ja lapsia, olisiko se hyvä asia, vai joutuisivatko hekin kokemaan samaa kuin hän koki elämässään?

Miten paljon hän oli yrittänyt tehdä kaikki oikein ja hyvin elämässään, mutta sekään ei tuntunut riittävän.  Mitä hän oli tehnyt väärin elämässään? Äänet sanoivat, että miksi hän ei ollut kuollut, nyt hän saisi kärsiä lopun elämänsä ajan. Miksi hän säilyi elossa ja ulkopuoliset kuolivat onnettomuudessa? Nyt hän saisi maksaa kaikesta!

Aamupalan jälkeen mies lähti ulos töihin. Pian hän unohti äänien kuuntelun, ja raikas ilma ja ruumiillinen työ tekivät hyvää hänen keholleen. Hän tunsi itsensä hyvävointiseksi ja hänen mielialansa parani. Hän ymmärsi, että hän reagoi puheeseen voimakkaasti, kun hän kuunteli huonoja sanoja. Hänen pitäisi pystyä olemaan kuuntelematta kaikkea. Eihän hän pystynyt tapahtumia muuttamaan jälkeenpäin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti