keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Kuuban matkalla 2020

Lentomatka oli pitkä, 12 tuntia mennessä ja 10 tuntia tullessa. Mutta reissu kannatti. Hyvin tuli loma tarpeeseen. Sain nukkua pitkät yöunet ilman mitään särkyjä, pistelyä, tai nivelkipuja. Aamulla sai herätä lintujen lauluun. Päivät kuluivat kävellen Varaderossa, Playa Largassa ja Havannassakin tuli käytyä. Ei ollut mitään ongelmia, ja sain olla vapaana työstä, puhelimesta ja monesta muustakin asiasta. Siksi olin vapaa kuin taivaan lintu ja sain nauttia pitkistä retkistä ulkona. Ja lintujahan toki näimme hyvin. Siitä on nyt hyvä laittaa kuvia.

Kuvia tuli otettua paljon ja kaikki tulivat perille kotiin asti. Toisin kuin yhdeltä Afrikan matkalta, jolloin vanhanaikaisesti tehtiin rautatieasemalla lentokentällä, pyydettiin apua lippuautomaatin kanssa, vieraalla kielellä, ja hetkessä sai reppuni jalat alleen. Sinne meni osa Senegalin safarikuvista. Nyt olen huolellisempi, ja otan kuvat talteen ainakin kolmeen tallennuspaikkaan jo matkakohteessa, niin tapahdu tuollaista vahinkoa.

Lämmintä ja aurinkoa riitti alussa jopa liiankin kuumaa 32 asteessa, ja sitten tuli sateisempi ja tuulisempi keli, ja lämpötila laski reiluun pariin kymmeneen. Oli sopiva ilma ulkoiluun ja retkeilyyn. Menimme paikallisbussilla Playa Largaan ja olimme pari yötä siellä majapaikassa. Hinta n. 25 euroa yö. Sitten pyysimme opastusta ja autokuskia. Saimme pari eri opasta kolmelle eri reissulle metsään ja lintujen pariin. Ja kyllä kannatti maksaa niistä palveluista. Saaliina oli 12 endeemistä lajia, 9 maa/alue endeemistä lajia, ja yli 70 lintulajia. Niitä tässä laittelen pikkuhiljaa tänne.

Havannassa oltiin sitten järjestetyllä bussireissulla. Se oli kaupungin historiaa ja rakennusten katselua. Kuviakin tuli jonkin verran otettua. Mutta toki pitää olla monipuolisesti matkassa, jos linnut eivät ole kaikkien pääkohde!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti