tiistai 6. syyskuuta 2016

Reaaliaikainen tiedonvälitysjärjestelmä ja uusia mahdollisuuksia

Reaaliaikainen tiedonvälitysjärjestelmä, josta tulen kertomaan lisää blogissani, on tänään uutisoitu terroristijärjestöjen käytössä. Kerroin siitä jo aikaisemmin, koska sitä eivät tunnista mitkään turvajärjestelmät lentokentillä tai koneissa. Se on huomaamatonta tekniikkaa, jota voi kantaa kuka tahansa ja missä tahansa. Mahdollistaa reaaliaikaisen kommunikoinnin muiden ihmisten kesken ilman jäljitysjärjestelmää. Huippukeksintö! Kukaan ei uskonut, että tavallinenkin ihminen voi perehtyä uuteen tekniikkaan ja tietää siitä, siksi sitä pidettiin "hullun" puheina, mutta nyt se on uutisoitu!

Miksi kerron järjestelmästä? Koska olen kiinnostunut uudesta tekniikasta, ja luin tekniikoista jo noin vuosi sitten, mitä löysin internetistä. Teollisuuden vartiointijärjestelmät, puhdistustekniikat ja muu toiminta tarvitsevat uusia mikrovälineitä, samoin kuin lääketieteen sovellukset. Ihmiselle itselleen voidaan luoda oma varajärjestelmä, ja korvata aisteja kuten kuulo, samoin nanorobotit ovat myös arkipäivää lääkehoitojen kehittelyssä. Yhä enemmän voidaan hyödyntää nykytekniikkaa ja monilla aloilla kehitetään uutta kuva- ja äänitekniikkaa.

Osa tekniikasta on ilmassa kulkevaa, ja teollisuuden vartiointi voi olla yhä enemmän ilmasta tapahtuvaa. Tästä löytää jo paljon sovelluksia internetistä. Tarvitsee vain olla utelias löytääkseen asioita, ja niitä löytääkin, jos nykytekniikka kiinnostaa.

Itse olen kiinnostunut terveydenhuollon edistysaskeleista, ja siitä, että elimiä pystytään korvaamaan, ja jopa tekokäden avulla voi toimia, kun aivoihin on asennettu implantti. Tästä irrallisesta tekokädestä ja sen käyttämisestä uutisoitiin viime viikolla muistaakseni. Tätä implanttitekniikkaa hyödynnetään jatkossa monien sairauksien hoidossa! Kuuro saa kuulonsa takaisin, ja toivottavasti pystytään kehittämään näön kannalta myös vastaavia apulaitteita.

Monia laitteita voitaisiin hyödyntää ihmisen omalla suostumuksella, kuten valvonta tai vartiointi laitoksissa ja sairaaloissa tai jopa omassa kodissa voi tapahtua nykytekniikan avulla. Monet laitteet voitaisiin korvata pienimmillä laitteilla ja antaa kotona asuvalle ihmiselle reaaliaikaisesti ohjeet toimia esimerkiksi sairauskohtauksen yllättäessä tai jopa arjen pulmissa. Auttaisi varmaan muistisairaita ihmisiä, jos joku muistuttaisi esimerkiksi lääkkeiden ottamisesta, vessassa käynnistä ja nukkumaan menemisestä, sekä lisäisi turvallisuutta kodeissa.

Ulkomailla ja Suomessakin on kokeiltu robotteja vanhusten hoidossa ja seuralaisena. Tämä kehitys tulee olemaan merkittävä, koska yhä suurempi osa vanhuksista on jatkossa kotona yhä pitempään ja sairaampana kuin ennen. Heidän suuri ongelmansa on yksinäisyys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti