maanantai 30. lokakuuta 2017

Huvituksia psykiatrisen hoidon potilaille

Eihän tavallinen ihminen tajua testauksia psykiatrisessa hoidossa. Lähetetään mahdollisimman kalliiseen parturiin, ja katsotaan paljonko käyttää rahaa. Voidaan määrittää sen perusteella esimerkiksi mania -diagnoosi.

Näin oli käydä itsellekin, kun käytin rahaa parturissa 240 euroa, josta puolet olivat ostamieni hoitoaineiden ja shampoon pullojen hintaa ja puolet kolmen eri väristen raitojen laitto sekä hiusten leikkaus. Onneksi oli tileillä rahaa noin 5.000 euroa. Muuten olisi ollut kova pelko holhouksen alaiseksi julistamisesta, liian läheltä se liippasi joka tapauksessa.Tuli kiire hoitaa muutkin paperiasiat kuntoon, että on vapaa matkustaja omassa elämässään. Muistakaa tällaiset seikat, jos joudutte tuollaisten testien uhriksi. Miten käytätte rahaa, kun olette jossakin muualla kuin omassa kodissanne, ja käytätte rahaa omalta tililtänne!

Mutta keksin kaikilla ADHD:n lahjakkuuksilla huvituksia yöllä aikana kuluksi sairaalan potilaille. Siellä oli käytössä erikoiset pitkän malliset tyynynpäälliset. Pitkille ihmisille ne erityisen pitkät tyynyn päälliset ja lyhyille lyhyet. Kas niiden avulla voitaisiin pitää sairaalan käytävällä pussijuoksukilpailut ja jopa viestikilpailut eri huoneiden ja eri sukupuolten kesken!

Sitten kehittelimme joidenkin huoneiden ympäri kiertävää käytävää hyväksi paikaksi erilaisille kilpailuille, kuten sairaalasängyillä voisi yrittää kuljettaa potilaskaveria ympäri käytävää, ja sekin olisi oiva kilpailu.

Pyörätuolit voisi pölliä yläkerran syöpäosastoilta seuraavaa viestiä ja kilpailua varten. Täällä niilläkin pääsi kiertämään hyvin kehää ympäri vaikka viisi tai kymmenen kertaa kilpailuluonteisesti.

Hyvä puoli kaikenlaisessa harrastuksessa olisi ensiapupoliklinikan läheisyys, joitakin satoja metrejä. Sinne pääsi kaikki potilaat helposti, jos pää, käsi tai jalka on poikki kilpailujen tuoksinnassa. Olisi apu lähellä!

Tässäpä lyhyitä pätkiä hoidoista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti