sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Teknologiamurros 2013-2016 kooste 3

Laajennetun todellisuuden välineissä käsitellään hologrammi-teknologiaa. Ihminen havaitsee silmillään kolmiulotteisia hologrammeja, joita voidaan ilmaan projisoituna näyttää tai hologrammit voivat olla kosketeltavia. Hologrammien luominen tapahtuu ultraääni- tai lasertekniikan avulla. Ihminen voi kokea myös piilolinssien avulla uutta, kuten näkeä pimeässä tai saada informaatioa ympäristöstään näkökenttään. Merkittävin lienee ilmaan projisoitu hologrammi, joka mahdollistaa saman ilmiön tai esimerkiksi konsertin näkemisen livenä useissa eri kohteissa samaan aikaan. Sehän on vain tunne, mutta myös henkilö voi esiintyä samanaikaisesti useissa eri kohteissa samanaikaisesti tällä tekniikalla, eikä katsoja tiedä, onko henkilö paikalla vai ei!?

Nelikopterit ovat kokeiluissa olleet hyviä mallintamaan ympäristöön. Ne tunnistavat ihmiset ja muut kohteet ympäristössään, ja pystyvät liikkumaan hyvin ihmisten keskuudessa sekä metsissä ja muissa kohteissa, joissa on kulkuesteitä. Ihmistä pystytään kuvaamaan ja seuraamaan vaivattomasti missä tahansa tekniikan avulla. Nelikoptereita voidaan käyttää valvontaan, mittauksiin, kokoonpanotehtäviin ja jopa jakelutehtäviin!

Kaiken energiatekniikan kehityksen kannalta on merkittävää aurinkopaneelien keksiminen ja energiaa itse tuottavien laitteiden kehittäminen sekä kevyempien materiaalien keksiminen. Tekniikan kehitys on ollut valtava. Lentävien esineiden on oltava kevyitä ja itse energiaa tuottavia, jotta ne pystyisivät jatkuvaan työskentelyyn.


Internet-yhteys voidaan luoda alueille, joissa ei ole normaalia internet-yhteyttä, nelikoptereiden tai kevyiden lentokoneiden avulla, ilmassa liikkuvien robottien avulla!

Pienimmät lentävät robotit ovat olleet aikaisemmin ongelmallisia juuri energian suhteen ja ovat tarvinneet esim. kaasumaisen energialähteen, mutta nykyisin ne ovat itselatautuvia energian suhteen.

Erillaisten robottien on jo pystytty omaamaan ihmisen käden kosketusta vastaavat tiedot, etätyöhön kykenevä herkkä robottikäsi voi hoitaa tehtäviä. Synteettinen iho voidaan luoda tuntoaisteineen myös.

Erilaisten tavaroiden siirtoon on kehitetty uusia menetelmiä. Ainetta ja tavaraa voidaan siirtä ääniaaltojen avulla. Pintarakennetta voidaan muokata ja tehdä tavarat ja aineet helpommin liikkuteltaviksi. Ääniaaltolevitaatio on merkittävä keksintönä, koska se ei tarvitse mekaanista laitetta tai välinettä esineen tai aineen lähellä! Akustinen levitaatio, magneettinen levitaatio ja kitkattomat pinnat ovat monia ongelmia ratkaisevia tuotannossa, ja tekniikoissa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti