maanantai 14. tammikuuta 2019

Hiljainen tappaja

Hän heräsi aamulla, kun oli vielä pimeää. Kadulta kuului ajoneuvojen ääniä silloin tällöin. Kaupunki oli vielä unessa, mutta hänen olisi noustava pian, ja laitettava aamupalaa. Hän tunsi kurkkunsa kipeäksi ja häntä yskitti kovasti. Nenä tuntui ikävältä ja poskea kuumotti. Hän mietti sairastuneensa, mutta ei hänellä ollut kuumeinen olo. Hän keitti teetä ja söi palan leipää. Kun hän liikkui, hänen olonsa kohentui nopeasti. Pian hän tunsi itsensä liki terveenoloiseksi, ja päätti lähteä töihin.

Hän laittoi vaatteitaan päälle, ja eteisessä sitoi kengännauhoja. Oikean jalan kynnen alle pisti ilkeästi. Hän tarkisti kenkänsä, mutta siellä ei ollut mitään erikoista. Kun hän yritti astua jalalla, pisti jalkapohjaan nyt terävästi. Hän ei kuitenkaan luovuttanut, vaan sitoi kengännauhat kiinni ja lähti ulos. Kipu jalassa helpotti heti kävellessä, ja hän tiesi, että asiassa oli jotain outoa. Hänellä oli kipuja, joita hän ei pystynyt käsittämään.

Hän pääsi pian lastaamaan autoa. Kaikki listat ja tavarat olivat jo valmiina odottamassa. Hän yritti olla ripeä, mutta pian hän löi päänsä auton lavan laitaan. Iso kuhmu nousi otsalle. Hän ihmetteli omaa kömpelyyttään, ja yritti olla varovaisempi. Onneksi hän ei saanut aivotärähdystä..

Hänen flunssansa oli jo poissa, eikä hän tuntenut oloaan mitenkään sairaaksi. Kurkussa ei tuntunut samaa karheutta kuin kotona. Hänen pitäisi ehkä siivota paremmin kotinsa, ja katsoa, oliko kaikki kunnossa. Miten paljon hän oli miettinyt elämäänsä ja kaikkea tapahtunutta viime aikoina? Naisen ääni rauhoitti hänen mieltään, ja hän tunsi kiintymystä ääntä kohtaan. Hän odotti naisen puhetta ja useimmiten nainen oli äänessä. Vain muutaman kerran enää oli muut äänet puhuneet hänelle.

Hän ei tiennyt, mitä hänen ympärillään tapahtui. Hän yritti etsiä tietoa kaikkialta, ja saada edes pieniä vihjeitä tapahtumista. Hän ei ymmärtänyt, miksi hän kuuli ääniä, tai mitä tapahtui hänen kehossaan. Miksi hän sai sairauskohtauksia? Miksi hänen niveliään pisteli, tai yhtäkkisiä pistoksia tuli kehonosiin milloin tahansa?

Eniten hän sai erilaisia oireita kotona! Muualla oli vähemmän oireita, ja jopa sirisevät äänet olivat hiljaisempia, tai niitä ei kuulunut lainkaan autossa. Kaikki tapahtumat tuntuivat olevan vastauksia vailla, ja hänen mielessään oli enemmän kysymyksiä. Kukaan ei osannut vastata, eikä kukaan tiennyt, mitä hänelle oli tapahtunut, tai mitä hän koki elämässään! Oliko hän joutunut henkien maailmaan, puhuiko jumalat hänelle, vai oliko joku kirous langennut hänen ylleen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti