sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Neurophone

Yksi uraa uurtava kehittelyn tulos on neurophone vuodelta 1958 (Patrick Flanagan).

Laite, jolla pystyttiin äänet, musiikki ja puhe, muuttamaan sähköisiksi impulsseiksi, jotka voitiin johtaa suoraan aivoihin, eli ohittaa kuuloelimet.

Laiteelle ei hyväksytty patenttia kuin vasta kuuden vuoden jälkeen, ja neurophone voitiin patentoida. Kunnes laitetta testattiin kuurolle henkilölle.Neurophonea testattiin viraston työntekijään, joka oli kuuro, ja hän kuuli äänet aivoissaan, eli sai kuuloaistimuksen. Näin laite voitiin patentoida.

Myöhemmin laite on ollut esimerkkinä useille muille patenteille, ja kuulemisen jatkokehittelylle, mm. 3-D holograhic sound system.

Neurophone-laitetta kehiteltiin jatkuvasti ja monia useita keksintöjä syntyi ja tekniikka pienentyi. Ajatuksena oli helpottaa mm. oppimista ja tietoa voitiin siirtää aivoihin nopeasti. Lopullisesti tekniikka on kehittynyt reaaliaikaiseksi ja lähetys voidaan suorittaa mistä tahansa, ja vastaanotin voi olla missä tahansa.

Neurophone tuli yhdeksi edistyksellimmistä keksinnöistä, ja sillä oli laajat mahdollisuudet uusien keksintöjen luomiseen.

Langaton neurophone mahdollisti yhä uusia keksintöjä.

Neurophone keksinnöstä löytyy laajasti tietoa eri nettisivustoilta eri maiden keksinnöistä asian tiimoilta.

Tulevaisuuden kannalta on merkittävää kuurojen ihmisten kuulemisen kannalta korvien kuuloelinten ohittaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti