maanantai 12. elokuuta 2019

Hiljainen tappaja

Mies makasi hiljaa huopien välissä. Hän koki ensi kertaa pitkään aikaan rauhoittuvansa. Hän oli pohtinut ns. aivopesun mahdollisuuksia.  Hän ymmärsi, että hänen mieleensä oli vaikutettu tavoilla,  joita hän ei osannut varoa.

Hän ymmärsi, että hänen tunteisiinsa oli vaikutettu voimakkaasti. Hän muisti äänien ja naisen puhuneen hänen lapsuudesta.  Hän ymmärsi, että hän oli tuntenut kotinsa tuoksuja ja miellyttäviä kokemuksia.  Hän oli tuntenut samoja tunteita kuin ollessaan lapsi. Hänen äitinsä ääni oli ollut pehmeä ja miellyttävä ja hän tiesi äitinsä olleen turvallinen aikuinen hänen elämässään.  Hän muisteli paljon lapsuuttaan ja kokemuksia sisarensa kanssa.

Hän ei ollut tiedostanut,  että hänen äitinsä ja perheensä tuoksuja ja ääniä hän oli kuullut ja kokenut.  Ne olivat hyvin hetkittäisiä olleet, eikä hän ymmärtänyt näiden välähdysten omaisten äänien tai näkyjen merkitystä. Ne saivat hänet alitajuisesti luottamaan enemmän hänelle puhuneen naisen ääneen.

Näillä pienillä asioilla oli suuri merkitys tapahtumissa.  Hän muisti nähneensä paljon unia lempeästä äidistään ja lapsuudestaan. Se toi turvallisuuden tunteen,  ja siksi hän ei pelännyt tapahtumia vaimonsa kuoleman jälkeen. Joku ikäänkuin korvasi ikäviä tapahtumia hänen mielessään hyvillä asioilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti