perjantai 16. elokuuta 2019

Hiljainen tappaja

Mies  makasi hiljaa lattialla. Hänen oikeaan olkapäähän tuli kipupiikkejä ja hänellä oli kipuja vasemman käden olkapäässä ja ranteessa. Hän ei tiennyt, miksi hänen käsiään välillä särki kovasti. Hänellä oli suussaan muutama haava. Hän oli nukkuessaan purrut hampaitaan yhteen, ja kielessä ja suun ihossa oli tuntui ikäviä haavoja. Hän ei ollut aikaisemmin purrut hampaitaan tuolla tavoin yhteen. Hän oli huolissaan omasta tilanteestaan. Outoja tapahtumia oli liikaa ollut hänen elämässään, että hän ymmärtäisi, mitä kaikkea oli tapahtunut.

Äänet puhuivat hänelle syyllisyydestä. Jatkuvasti äänet syyllistivät häntä ja hän muisti myös vanhempia tapahtumia. Hän oli joutunut nuorena osalliseksi ikävässä tapahtumassa, ja seurauksena oli yhden ihmisen hukkuminen. Hän ei pystynyt pelastamaan molempia ihmisiä. Hän oli pystynyt auttamaan vain nuorta naista, ja nuori mies oli hukkunut, kun he olivat joutuneet tulvan kouriin. Hän muisti, miten kauhea oli ollut tilanne. Nyt äänet muistuttivat jatkuvasti, kuinka hän oli epäonnistunut siinäkin tilanteessa.

Miten hän piti tuntea syyllisyyttä kaikista tapahtumista elämässään? Hän ei ollut miettinyt edes nuoruudessa tapahtunutta onnettomuutta pitkään aikaan. Nyt se oli hänellä selvänä mielessään. Vesi oli syöksynyt vuoren rinnettä pitkin voimalla, ja siinä oli paljon pieniä kiviä seassa. Virta oli voimakas, ja he olivat olleet pellolla töissä. Hän oli ollut siellä yhdessä monien muiden ihmisten kanssa. Suurin osa oli nuoria ihmisiä ja lapsiakin oli joukossa.

Puro oli tulvinut ylitse, ja valtava massa vettä tuli pellolle. He juoksivat nopeasti turvaan korkeammalle paikalle pellolla. Kaksi nuorta oli joutunut veden varaan. Hän sai vain nuoresta naisesta kädestä kiinni ja veti hänet turvaan. Tulvavesi vei nuoren miehen mukanaan ja hän hukkui! Nyt häntä muistutettiin tapahtumasta, ja häntä pidettiin syyllisenä tuossakin tilanteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti