maanantai 24. huhtikuuta 2017

Kaasuvalotus

Kaasuvalotus perustuu näytelmään, jossa uhrin mieltä hämärrytettiin luulemaan, että hän näkee näkyjä tai kokee harhoja, kun kaasuvaloa himmettiin välillä. Valon vilkkuminen tai muu tapahtuma saa pitemmän päälle ihmisen hermostuneeksi ja epäileväksi. Uhri pyritään todistamaan mieleltään häiriintyneeksi ja mielenterveysongelmaiseksi.

Nykyajan kaasuvalotus on menetelmiltään samankaltaista. Valoja voidaan säädellä vilkkumaan, uhrin kotia voidaan laittaa klikkauksia kaikkiin kodinkoneisiin, mittareihin ja mihin tahansa lamppuun. Lamppu naksahtelee tietyin väliajoin. Kaasuvalotuksessa voidaan laittaa jotain ainetta napsahtamaan ikkunaan tietyin väliajoin. Tästä aineesta tosin jää merkkejä eli täpliä ikkunaan ja ikkunalaudalle.

Yksi kaasuvalotuksen menetelmä pyrkii ohjaamaan uhrin kulkua asunnossa. Lasessäteet voidaan laittaa asunnon tai talon ulkopuolelta siten, että ne leikkaavat vaikkapa keskellä asuntoa olohuoneessa. Siinä on mukava leikkiä jonkun valkoisen lakanan tai huivin kanssa, ja katsoa miten säteet värjäävät kangasta. Valohan on punainen näissä lasersäteissä.

Mitä kaikkea kaasuvalotuksen piiriin kuuluu? Uhrin tavaroiden kätkeminen ja hävittäminen. Ne löytyvät sitten lähes samasta paikkaa viikkojen kuluessa tai sitten ne voi olla laitettu vaikkapa uhrin sängyn alle.

Esimerkkejä kaasuvalotuksesta on paljon olemassa. Laitoin tähän vain tällaisia helppoja kokeita ja menetelmiä.

Jokainen hukkaa joskus silmälasit tai papereita, eikä siinä ole mitään kummempaa, mutta jatkuva esineiden katoaminen ja löytyminen lähes samasta paikasta tuntuu turhauttavalta.

Kaikenlaista muutakin ihminen huomaa ympäristössään, eikä tarvitse olla mitään erikoisia kykyjä. Riistakamera kannattaa joskus valjastaa ja näkee yllättäviä tapahtumia. Mutta niitä kuvia ei viitsi aina säilyttää, kun tietää asiat jo muutoinkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti