tiistai 25. syyskuuta 2018

Hiljainen tappaja

Elämä mateli hiljaa eteenpäin. Hän eli vain yhden päivän kerrallaan. Hän suri edesmennyttä vaimoaan usein ja yritti koota elämänsä palasia yhteen kokonaiseksi elämäksi. Kaikki tuntui yhä vaikealta eikä hän luottanut enää edes ystäviinsä. He eivät käsittäneet tämän päivän tapahtumia, eikä sitä, että hän kuuli sekä korkeita korviin sattuvia ääniä sekä matalia murisevia moottorin ääniä. Ei niitä kukaan muu kuullut, eivätkä he uskoneet hänen sanoihinsa. Häntä kehotettiin hakeutumaan lääkärin puheille, että saisi lääkettä tähän äänien kuulemiseen.

Hän oli hyvin väsynyt aamuisin, ja hän yritti suojata päätään erilaisilla vaatteilla, nahalla tai muovikalvolla saadakseen äänet kuulumattomiin öisin. Ne äänet olivat itsepintaisia ja hän kuuli ne silti hiljaisina. Kuuli kuitenkin kaikesta suojasta huolimatta. Vain pitämällä sormia korvissaan tai kovassa metelissä äänet eivät kuuluneet selvästi tai hävisivät. Hän käsitti äänien seuraavan häntä kaikkialle, mihin hän menisi, eikä hän pääsisi eroon niistä edes työpäivän aikana.

Hänen ystävänsä ja naapurinsa olivat ehdottaneet, että hän ottaisi mahdollisimman pian uuden vaimon, että hän ei olisi niin yksinäinen. He eivät käsittäneet, miten hän vain oli mieluiten yksinään ja suri. Eihän elämää kannata jättää elämättä. He eivät ymmärtäneet, että hän ei ollut valmis mihinkään uuteen suhteeseen, eikä häntä miellyttänyt kukaan nuorista naisista, joita hänelle esiteltiin.

Miten elämässä voi tapahtua näin? Hänen oli vaikea keskittyä työhönsä päivittäin ja äänet haittasivat välillä keskustelua, jos hän jäi kuuntelemaan niitä. Mutta kun hän keskittyi päivän töihinsä ja jutteluun ja äänet jäivät taka-alalle.

Hän päätti keskittää kaikki voimansa nyt töihin ja olla mahdollisimman huomaamaton, eikä hän enää kertonut äänistä, koska muut eivät ymmärtäneet niitä. Hän tajusi, että hänen oli vaiettava asiasta pitääkseen ystävänsä, sukulaisensa ja työnsä. Hän pystyi kyllä hoitamaan kaiken olemalla hiljaa häiritsevistä asioista. Mutta ratkaisua hän ei keksinyt äänille, vaikka yritti etsiä sitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti