lauantai 29. syyskuuta 2018

Hiljainen tappaja

Oli kulunut muutaman päivää ja hän tunsi nenässään kipua ja kurkussa tuntui roskan tunnetta. Hän tiesi sairastuneensa flunssaan. Hän ajatteli jäädä pois töistä, mutta hänei kuitenkaan voinut olla pois töistä. Hän aloitti päivänsä omien rutiiniensa mukaan. Ja flunssan oireet nyt helpottivat.

Iltapäivällä työt olivat jo puoliksi tehty. Hän tunsi pistelyä silmissään ja silmien ympärillä oli kipua. Ajoittain tuntui kuin hän ei näkisi kunnolla. Osa näkökentästä oli sumea. Hän kuitenkin huomasi, että välillä hän näki selvästi ja pystyi työhönsä. Hän jatkoi normaalisti työtään, ja pistely silmissä vähentyi, kun hän ajoi kauemmaksi maaseudulle.

Illalla hän tuli kotiinsa. Hänen kotinsa haisi jotenkin omituiselta. Siellä oli kuin heikko palaneen haju, ja katsoi, että oliko jotain tapahtunut hänen kotonaan. Syytä hän ei löytänyt. Flunssakin oli helpottanut, eikä hän enää ollut huolissaan siitä.

Yöllä hän heräsi voimakkaaseen kurkun kutinaan, ja yski hetken aikaa. Hän nousi ylös keittämään teetä. Hän asettui pöydän ääreen juomaan teetä, ja katseli huonetta. Hän ikävöi vaimoaan ja oli monta kertaa odottanut näkevänsä hänet. Hän kuuli silloin heikon naisen äänen puhuvan hänelle. Hän ei tiennyt mistä se tuli, mutta oli ihan kuin kiehuva vesi olisi sanonut muutaman sanan. Hän oli enemmän hämmästyksissään asioista. Mutta hän ajatteli vain kuvitellaansa asiat, koska ääni vaikeni, ja hän tunsi niin suurta kaipausta, eikä miettynyt asiaa sen enempää.

Outo haju oli edelleen huoneessa, ja nyt se oli muistuttanut pippurin hajua. Oliko joku maustepussi keittiössä, vai oliko joku muu hajun lähde. Vai kuvitteliko hän kaiken itse. Hän ihmetteli asiaa, mutta ei saanut selvyyttä hajun lähteeseen.

Edellisen päivän ja yön tapahtumat jäivät hyvin mieleen, eikä hän tiennyt mitä olisi ajatellut asioista. Ehkä hän vain vapui liian syvälle omiin ajatuksiinsa ja siksi koki voimakkaita elämyksiä. Mutta hän ei ollut huolissaan, koska flunssan oireet helpottivat päivässä ja hän pystyi jatkamaan töitään normaalisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti