perjantai 23. kesäkuuta 2017

Haitalliset infraäänet

Infraäänet aiheuttavat kehon soluissa värähtelyä ja tuntuvat ihmisestä epämiellyttäviltä. Ihmisen tasapaino voi olla hutera ja ihmisestä voi tulla huonovointinen. Hän ei pysty kävelemään tai työskentelemään. Matalat äänet aiheuttavat unettomuutta ja muita häiriöitä elimistössä.

Sydämen sykettä matalampi taajuus voi litistää soluja. Ihmiset voivat saada erilaisia soluvaurioita ja heidän verisuonensa menettävät kimmoisuutta ja litistyvät jatkuvassa altistuksessa.

Ihmiset ovat silloin herkempiä saamaan aivoinfarkteja tai sydäninfarkteja ja veritulppia kehoonsa, jos verenvirtaus heikentyy elimistössä.

Olisikin tärkeää tunnistaa tällaiset riskitekijät ympäristössä, olipa syynä mikä tahansa äänen tai häirinnän aiheuttaja, jos alueella on paljon erilaisia infarkteja ja sydän- ja verisuonitauteja!

Ohessa on Wikipedian artikkeli infraäänistä. Niistä on saatavilla tutkimuksia, mutta ne ovat useimmiten englanninkielisiä. Suomessa infraäänistä on vähän tutkittua tietoa. Infraääniä aiheuttavat teollisuuden koneet, dieselmoottorit, entisajan maamoottorit, ja mm. tuulivoimalat on mainittu mahdollisina lähteinä.

Ihminen tuntee infraäänialtistuksen kehossaan lähinnä keskivartalossaan, kuten rintakehän ja vatsan alueella. Voimakkaat pulssit tuntuvat rintakehässä hakkaavina tuntemuksina. On kuin autostereoiden bassoäänet jumputtaisivat kehossa!

https://en.wikipedia.org/wiki/Infrasound

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti