torstai 7. maaliskuuta 2019

Hiljainen tappaja

Hän oli väsynyt päivän työstä ja palasi kotiin uupuneena. Tänään hän oli netissä taas etsimässä tietoja ja hänen vanha ystävänsä tuli kylään. Hän kertoi tietokoneen ongelmista ystävälle. Ystävä tiesi enemmän tietokoneista, olihan hän opiskellut enemmän ja edennyt hyvin omassa työssään virastossa. Hän katsoi tietokoneen tiedostoja ja hän huomasi, että tietokoneelle oli tunkeuduttu. Siellä oli erikoisia tiedostoja ja hän sanoi, että ne haittasivat koneen käyttöä.

Koneesta oli todennäköisesti urkittu autonkuljettajan tietoja, ehkä kuvallista tietoa tai vain tehty muuta haittaa hänelle. Vanha ystävä kehotti miestä viemään tietokoneen takaisin myyjälle, ja mies voisi pyytää heitä päivittämään ohjelmat ja laittamaan virusturvan. Se ehkä selitti hidastelun ja muut erikoiset tapahtumat koneella. Mies päätti, että hän vie koneen takaisin liikkeeseen, jos se ei toimi seuraavalla viikolla. Hän yrittää vielä itse pärjätä omin avuin.

Ilta meni nopeasti, ja vieras lähti pois. Mies jäi yksin tietokoneensa kanssa, ja silloin vanhan miehen ääni alkoi puhumaan koneesta hänelle. Mies julisti autonkuljettajalle jumalanpilkkatuomiota. Vanha mies oli ankara puheissaan ja sanoi, että mies oli nuorena tehnyt pilkkaa uskonnosta ja hän ansaitsi tuomion. Mies ei muistanut lapsuudestaan tai nuoruudestaan mitään sellaista tapahtumaa, ja ihmetteli vanhan miehen ankaraa saarnaa. Se tuntui hänestä jopa pelottavalta, sillä rankaisut olivat kovia jumalanpilkasta.

Mies oli tyrmistynyt koneelta tulevasta äänestä ja hän sulki tietokoneen. Hetken aikaa oli hiljaista, ja sitten nainen alkoi puhumaan hänelle. Nainen puhui tapaamisesta lähiaikoina ja miten hän piti miehestä. Nainen antoi miehen ymmärtää, että aika olisi pian täynnä, ja hän tapaisi naisen ja he voisivat keskustella asioista yhdessä. Se tapahtuisi ehkä seuraavan juhlapäivän aattona, mutta nainen sanoi palaavansa siihen seuraavana päivänä.

Mies oli kokenut paljon kipuja ja hän päätti vaihtaa sängynpaikkaa huoneessa. Vaikka hän oli väsynyt hän siirsi sängyn toiselle puolelle huonetta. Hän meni nukkumaan ja hän tunsi, että hän ei tuntenut juuri kipuja kehossaan. Tämä toimenpide auttoi vain alkuyön tunnit, ja hän nukkui monta tuntia heräämättä. Vasta aamulla hän heräsi taas vanhoihin tuttuihin tunteisiin olkavarressa. Siellä oli sykkivä piste, ja se säteili käteen niin. että sormet puuttuivat. Hän ihmetteli kovasti, mikä sairaus aiheutti tällaisen tunteen käteen. Ehkä hänellä oli syöpä, tai muu vakava sairaus, ei hän voinut tietää niiden oireista paljoakaan.

Hän söi aamupalan ja lähti töihin. Tänään olisi helppo päivä, ja hän ehti ajoissa liikkeelle. Hän tarkasti kaiken huolellisesti ennen lähtöä. Ei papereissa mitään virheitä ollut, ja kaikki hän oli saanut lastattua. Mitään ei pitäisi puuttua kuormasta. Hän lähti ajamaan levollisin mielin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti