keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Suojautuminen elektroniselta sodankäynniltä

Tavallisen ihmisen on vaikea suojautua aseilta, jotka ovat spesifisiä ja tarkkaan pistemäistä energiaa tuottavia aseita: "directed-energy weapons, laser weapons, electromagnetic weapons, psychotronic weapons, etc."

Näiden aseiden käyttäminen on yleistä siviiliväestön keskuudessa. Suomessa arvioidaan olevan yli 20 000 henkilöä, joita on käytetty kohteena, tai käytetään jatkuvasti kohteena, ja näitä aseita ei pystytä karsimaan, koska ne ovat vapaasti tilattavissa netin kautta. Ne ovat hyvin huomaamattomia ja osa erittäin pienikokoisai, mutta tehokkaasti toimivia laitteita.

Uhreilla ei ole mahdollisuutta puolustautua, vaan osa kokee hyvinkin voimakkaita kipuja, koska aseet pystytään suuntaan pistemäisesti pienelle alueelle, johon ne tuottavat voimakkaan lämmön tai energiapurskeen, joka kuumentaa soluja tai tuhoaa nesteitä tai rikkoo solukalvoja. Kohteeksi valitaan hermosoluja runsaasti sisältäviä kudoksia, tai aistinsoluja. Mm. hikikanavia ja korvakäytäviä voidaan käyttää, silmään laseraseita, ja arempia kudoksia, nivelet, rustot, liikkumiseen vaikuttavat lihasryhmät, sydän, keuhkot, ruoansulatus, ja hermopäätepisteitä. Lääkesähkön käytössä käytetään vastaavia kohteita mm. lihasten toiminnan elvyttämiseen stimuloimalla pistemäisiä alueita.

Ihmiset ovat rakentaneet nukkumasuojia itselleen, mm. metallia, ja erilaisia suojamateriaaleja käyttäen. Suojauksessa on käytetty paljon lyijyä sisältäviä materiaaleja seinissä, ja rakenteiden tulee olla riittävän tiiviitä.

Suojautumiseen energia-aseilta ja laseraseilta on olemassa suojalaseja, suojavaatekankaita ja muita alumiinfoliolla päällystettyjä materiaaleja. Osa ihmisistä osaa netin kautta suojavaatteita ulkomaisilta valmistajilta. Ainakin miehille on myynnissä sukuelimiä suojaavia varusteita. Ei ole varmuutta suojaisiko röntgenhoidossa käytettävät suojavaatteet ihmisiä? Armeijalla on kuitenkin käytössä suojavaatteita, mutta tavallisten ihmisten on vaikea hankkia niitä!

Ihmisillä on erilaisia kokemuksia aineista, jotka saattaisivat eristää tai suojata ainakin jonkin verran. Vesi voisi olla eriste tai vaimentava elementti, jos se olisi liikkuvassa muodossa suojan sisällä. Paksu tiivis nahka saattaa suojata ihoa tai suojakangas voi estää esimerkiksi laseraseen aiheuttaman ihon palamisen.

Kaikkea vastaan ei voi suojautua, ja siksi olisi tarpeen etsiä suojavarusteita ja antaa rahaa tuotekehitykseen suojavarusteiden kehittämiseksi. Ongelman tunnustaminen Suomessa myös vaatisi päättäjiltä toimia! Maailmalla on runsaasti saatavilla materiaalia näistä asioista.

Tietoja aiheesta on mahdollista kerätä aiheesta suomalaisilta ja ulkomaisilta sivustoilta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti