maanantai 4. maaliskuuta 2019

Hiljainen tappaja

Hän oli tänään menossa töihin kuten muinakin aamuina aikaisin ja hän heräsi aamulla, kun oli vielä pimeää. Hän oli nukkunut yön hyvin otettuaan särkylääkettä. Illalla hänen ohimoaan jomotti, ja hänellä oli tallessa kuolleen vaimonsa vanhoja särkylääkkeitä. Hän päätti kokeilla tavallista särkylääkettä. Hän ei käyttänyt lääkkeitä lainkaan itse, mutta nyt hän oli valmis kokeilemaan.

Yöllä hän ei herännyt lainkaan, vaan nukkui paljon paremmin kuin pitkään aikaan oli nukkunut. Hän oli virkeä aamulla, ja kuunteli naisen puhetta. Nainen puhui hänelle hyviä asioita, eikä komentoinut miehen unta lainkaan. Nainen oli kuin tietämätön siitä, että mies ei ollut kuunnellut häntä yöllä. Naisen ääni oli pehmeä, ja nainen kehräsi kuin kissa nähdessään miehen hyvällä tuulella ja iloisella mielellä.

Mies lähti töihin syötyään aamiaisen, ja hän oli työpaikalla ensimmäisten joukossa. Hän oli opetellut olemaan huolellisempi viimeaikaisten virheiden takia. Hän tarkasti kaikki listat kahteen kertaan ja lastasi autonsa huolellisemmin kuin aikaisemmin oli tehnyt. Joku toinen kuljettaja piti häntä omituisena, koska hän tarkasti kaiken niin tarkkaan. Hän vastasi, että oli parempi tehdä työt kahteen kertaan siellä kuin olla vailla asiakkaiden tilaamia tavaroita. Sitä olisi vaikea paikata sitten asiakkaan luona, jos jotain puuttuisi. Mies oli kuitenkin hyvin ripeä tänään, koska hän oli nukkunut hyvin, eikä mikään ääni tai muu häirinnyt häntä, vaan hän pystyi keskittymään paremmin työhönsä. Kuinka tärkeä olikaan kunnon yöuni ollut huonosti nukuttujen öiden jälkeen!

Hän oli joutunut erikoiseen tilanteeseen edellisenä päivänä. Joku tuntematon mies oli ottanut valokuvia, kun hän oli läheisessä kylässä purkamassa lastia. Hän ei ollut ehtinyt kysyä syytä, kun valokuvaaja oli hävinnyt. Hän ihmetteli itse tapausta työpaikallaan, mutta he pitivät sitä outona, ja epäuskottavana. Mies tajusi, että olisi parempi olla kertomatta asioista, jos ei tiedä niiden syytä. Hän päätti olla hiljaa oudoista tapahtumista töissä.

Tänään hän ajoi normaalia tuttua reittiä, eikä hänellä ollut vaikeuksia. Kaikki tarvittavat tavarat löytyivät ja asiakkaat olivat tyytyväisiä. Hän oli pysynyt hyvin aikataulussa ja hän sai kaiken tehdyksi hyvissä ajoin. Hän pääsi töistä hyvissä ajoin ja illalla hänellä olisi taas aikaa, ja hän käytti paljon aikaa tietokoneen ääressä.

Ehkä liiankin paljon hän yritti etsiä tietoja ja hän oli löytänytkin jotain juttuja oudoista tapauksista. Ihmiset olivat joutuneet kokemaan erikoisia ääniä, joita he eivät kyenneet selittämään. Hän näki jutun myös valemediasta, ja ihmetteli, miten sellaista voitiin tehdä. Miten ihmiset voivat uskoa tuollaisia juttuja muista ihmisistä? Hän mietti, olisiko valokuvaus voitu tehdä jotain sellaista tarkoitusta varten? Ehkä joku mustamaalasi häntä?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti