maanantai 11. maaliskuuta 2019

Näkyvät ja kuuluvat teot

Vuonna 2011 kansainvälisellä leirillä huomasin nuorten huijaukset kassoilla. He antoivat 50 kruunua, ja sanoivat antaneensa 500 kruunua. Huomasin tämän petoksen yrityksen kassalla, ja kerroin muillekin, että katsokaa tarkkaan, ja laittakaa raha syrjään ensin, niin osaatte antaa oikean summan takaisin.

Pian tämän jälkeen alkoi häirintä. Mm. vessatiloissa tehtiin ilkivaltaa siivoushenkilökunnalle, ja mehän siellä siivosimme. Pöntöt oli täytetty wc-paperirullilla, sitten ulosteita oli laitettu wc-paperihyllyille. Sanallista häirintää tehtiin, sekä myös valokuvattiin, kun olin siivoamassa wc-tiloja. Kaikkia outoja juttuja tehtiin siellä, sekä paluumatkalla kotimaahan. Sekä Ruotsissa että laivalla tehtiin monenlaista, jonka voi tulkita todelliseksi häirinnäksi.

Samana kesänä toisella lomamatkalla jatkettiin häirintää. Mm. hotellihuoneessa tehtiin äänihäirintää ja selvästi häirittiin ehkä koko meidän seuruetta. Itse ymmärsin jälkikäteen häirinnän, koska ihmettelin jo paikan päällä monia asioita, mutta ymmärrän, että viestintää oli vääristelty ehkä laajemmin kuin pystyin silloin ymmärtämään.

Jokainen häirintäkohde voi nähdä tarkemmin ajan, jolloin aletaan tehdä outoja juttuja, kuten valokuvausta, sitten voi olla kolistelua, tai katsekontakteja tai ihan sanallista häirintää. Mutta juttu laajenee nopeasti, kun otetaan mukaan tietokone ja puhelin. Ja ihmiset eivät ymmärrä, että näitä on paljastunut paljon ja kaiken ikäisille on tehty samoja juttuja. Moni on joutunut kärsimään häirinnästä Suomessa, ja he on usein julistettu mielisairaiksi, koska he eivät ole osanneet ottaa todisteita tapahtumista.

Jälkikäteen ymmärtää tapahtumat, ja miten ne vaikuttavat ihmisen omaan mieleen ja käyttäytymiseen. Ihminen leimataan jo alussa vainoharhaiseksi, mutta myöhemmin paljastuu sellaisia juttuja, ja saa todisteita tapahtumista, kun osaa ne oikein tallentaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti