maanantai 20. toukokuuta 2019

Hiljainen tappaja

Mies ei tiennyt, miten hänen elämäästään tiedettiin niin paljon, ja miten hänen ajatteluaan pystyttiin muokkaamaan niin lyhyessä ajassa. Hän ei ymmärtänyt pelätä mitään uusia asioita, koska häneltä puuttui kokemus, eikä hän saanut tietoja mistään vastaavista tapahtumista. Siksi hän ei pystynyt puolustautumaan eikä huomannut manipuloituvansa kaikesta tapahtuvasta sekä fyysisesti että henkisesti. Joku oli saanut otteen hänestä.

Hänen ajatteluaan oli uudistettu tavalla, jota hän itse ei tiennyt. Häntä hallittiin tietyillä eleillä, tietyillä sanoilla ja ärsykkeillä, ja hän rohkaistui itse toimimaan saamiensa ohjeiden mukaan. Hän näki ympäristössään muutoksia, hän kuuli ihmisten puhuvan outoja asioita, ja hänelle tapahtui outoja asioita. Hän ei itse pystynyt havaitsemaan muutoksia itsessään, eikä omassa käytöksessään ennenkuin oli jo liian myöhäistä. Nainen oli saanut otteen hänestä tiukemmin ja pystyi kontrolloimaan hänen elämäänsä yhä paremmin.

Miten oli mahdollista saada hänet mukaan toimintaan? Ihmisestä pitää tietää tarpeeksi ennenkuin häntä voidaan ohjata toimimaan eri tavalla tai, että hänen ajatteluaan voidaan muokata haluttuun suuntaan. Ihmisestä pitää tietää, mistä hän pitää itsessään, mitä hän vihaa itsessään. Mitä hän haluaa ja mitä hän pelkää.  Mistä hänellä on epäilyjä. Nämä ovat osia hänen identiteetistään, ja myös heikkoja kohtia hänen elämässään. Kaikkea tietoa näistä asioista voidaan käyttää hyväksi hyökätessä häntä vastaan.

Miehen elämä oli asetettu kyseenalaiseksi kaikilla elämänalueilla. Hänen uskoaan epäiltiin, hänen perhettään arvosteltiin, ja hänen lapsuudestaan tuotiin esille huonoja asioita. Hänen sukulaisistaan kerrottiin huonoja tapahtumia, ja hänen elämänsä oli tuhottu monin tavoin. Hän joutui luopumaan omasta identiteetistään hyvänä työntekijänä, hyvänä ihmisenä ja hyvänä naapurina. Hän kärsi siis kaikenlaisesta arvostelusta ja luottamuksen puutteesta. Hän menetti kaiken sen perusturvan, jota oli hänen entisessä turvallisessa elämässään. Hänen mielenrauhaansa saatiin horjutettua tavalla, jota hän ei pystynyt käsittämään.

Hänen perusturvallisuutensa oli uhattuna. Hän oli ollut heikko vaimonsa sairauden ja kuoleman takia, eikä hän ollut toipunut vielä niistä, kun hän sai jo uusia asioista elämäänsä. Hän oli haavoittuvaisessa tilassa. Hän tunsi suurta syyllisyyttä, ja yksinäisyyttä monissa asioissa. Hän ei pystynyt jakamaan asioita, kuten hän oli tehnyt aikaisemmin. On ja oli mukana suuressa pelissä, jossa oli mukana elementtejä pelosta mutta myös uusista toiveista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti