maanantai 30. toukokuuta 2016

Lintubongauksesta

Voisiko lintubongauksen määritellä joksikin sairaudeksi tai riippuvuudeksi? Pitää lähteä taas yrittämään uutta vuodaria, kun on tullut uusi laji parinkymmenen kilometrin päähän ja olisi tilaisuus nähdä ennen yölaulajaretkeä Vaaruvuoreen ja Putkilahteen.

Ostin jopa uuden kaukoputken Kowa TSN 883, + Extender 1,6, laajakulma zoom 25 -60x sekä uuden jalustan, joten olen panostanut lintujen seurantaan noin 3.000 euron verran. Kyllä näillä välineillä pitäisi nähdä, koska kaukoputkella voi lukea testien mukaan katukyltit kolmen kilometrin päästä. Itse olen huomannut eron vanhaan halpisversioon verrattuna. Nyt näen linnut selvästi ja erotan värit, ennen sain vain arvailla profiilin mukaan, mikä lintu oli kyseessä. Jalusta tosin voisi olla vielä järeämpi, mutta painoa tulisi lisää kannettavaksi.

Välineet ovat siis käyttämistä varten ja varmaan saan hyviä havaintoja. Nyt olen saanut tämän vuoden listaan 166 lintulajia + muutama, sillä olen ehkä jättänyt muistiinpanoistani muutaman varman lajin pois!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti