maanantai 26. marraskuuta 2018

Hiljainen tappaja (todistaja)

"Ihmiset puhuivat, en minä. En tiennyt kaikkea. Ehkä jotain pahoja asioita, he nauroivat minulle. Minun täytyy katsoa asioita paremmin. Mitä he tekevät? Jotkut soittavat puhelimillaan, en tiedä, miksi ja mitä he puhuvat. Ainakin kaksikymmentä ihmistä on huomannut minut. Joku poika katsoo minua. Monet käyttävät puhelimiaan. Saattavat rangaista minua. Tunnistavatko ihmiset minut tässäkin paikassa? En tiedä, kuinka he ajattelevat. Ja jotkut virkailijat nauravat myös. Ei ole paljon tilaa minun tavaroille."

Hän oli aamulla saapunut ajoissa työpaikalleen. Häntä ennen oli saapunut useita autonkuljettajia, ja tilausten vastaanottajat antoivat listojaan. Hän tunsi olonsa epämiellyttäväksi. Työpaikalla oli jotenkin outoja puheita hänestä, eikä hän tiennyt, mitä hän ajattelisi.

Aikaisempi tavaroiden anastus ei ollut selvinnyt, ja jotkut olivat leimanneet hänet epäilynalaiseksi. Hän tunsi katseet pistävinä ja hän kuuli nimensä mainittavan työpaikalla. Kaikki tuntui jotenkin epäilevän hänen työtään ja pitävän häntä huonona työntekijänä. Nauroivatko he hänelle myös?

Hän yritti selviytyä mahdollisimman nopeasti lastauksesta. Hän löysi kaiken tarpeellisen ja pääsi hyvissä  ajoin matkaan. Hän kiirehti ensimmäiseen kylään ja sai lastinsa purettua siellä. Sitten hän jatkoi matkaa seuraavaan paikkaan.

Nainen puhui hänelle autossa. Nainen oli pyytänyt häntä ajamaan eri reittiä. Hän ajoi naisen ohjeiden mukaan. Pian hän huomasi, että hän saapui aivan outoon paikkaan. Hän ei tuntenut tätä seutua kovin hyvin, ja hän huomasi olevansa yksittäisen maatalon pihassa. Hän yritti löytää ihmisiä, mutta pihassa oli vain eläimiä. Häntä alkoi pelottamaan, että hän oli vaarassa. Oliko tämä jokin ansa?

Hän lähti mahdollisimman nopeasti pois pihasta ja ajoi takaisin tietä, jota oli tullut sinne. Kesti jonkin aikaa kun hän pääsi oikealle tielle takaisin. Nyt hän päätti, ettei kuuntele naisen ohjeita. Nainen vain tuntui ilkkuvan hänelle nyt, että mikä pelkuri hän oli! Miten hän ei odottanut pihassa, kyllä joku varmaan kohta olisi tullut.

Autonkuljettaja tajusi, että nainen pilaili hänen kanssaan. Hän oli ajattanut hänet turhaan jonnekin talon pihaan. Hän pelkäsi, että hänet oli joku nähnyt siellä. Häntähän voitaisiin epäillä vaikka varkaaksi. Hän päätti, että noudattaa tarkasti omia ajoreittejään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti