perjantai 30. marraskuuta 2018

Hiljainen tappaja

Hän oli taas ollut pitkän päivän ajossa. Aamulla hän lastasi tavaroita, kuten tavallisesti, ja hänellä oli vaikeuksia tavaroiden mahduttamisessa autoonsa. Useamman kerran hän löi jalkansa tai kätensä kaiteisiin ja ihmetteli omaa kömpelyyttään. Hänelle tuli iso mustelma käsivarteen.

Hän oli lähtenyt ajoissa liikenteeseen. Päivä oli kulunut tavallsieen tapaan, eikä hän ollut törmännyt mihinkään erikoiseen päivän aikana. Naisen ääni oli ollut seurana koko päivän, ja hän oli mieltynyt ääneen kovasti. Ei hän enää muuta kuunnellutkaan, niin miellyttävä oli naisen ääni, vaikka hän puhui välillä outoja asioita, se ei häirinnyt häntä lainkaan. Nainen tiesi, että hän ei enää tottele hänen ajo-ohjeita, vaan nainen jutteli ihan tavallisista asioista, kuten perheestä, ruoasta, ja kodin laittamisesta ja muista tavallisista asioista elämässä.

Mies ei ihmetellyt enää äänien kuulemista, sillä oli tottunut puheeseen 24/7, eikä hän kummastellut muidenkaan ihmisten ääniä. Hänelle oli puhunut useampi ihminen, vain vanhan miehen ääni ja entisen naapurin soimaus saivat hänet joskus huonolle tuulelle. Muutoin hän kuunteli vain puheita, eikä ajatellut niiden haittaavan juurikaan hänen tavallista elämää.

Nainen teki hänet joskus levottamaksi, ja hän tunsi outoja tunteita ruumiissaan. Hän tunsi kevyen tuulen hipaisun kasvoillaan ja välillä häntä pisteli kehossa. Hän ei tiennyt, miten äänet aiheuttivat tunteita kehossa tai iholla, mutta hän ei jäänyt enää pohtimaan sitä.

Kaikki tuntui hänestä vain jotenkin luonnolliselta, eikä äänien kuuleminen tuntunut hänestä oudolta, tai hän ei epäillyt omaa mielenterveyttään, vaan koki itsensä hyvin tavalliseksi mieheksi. Hän noudatti saamiaan ohjeita, ettei puhuisi asioista paljon muille ihmisille. Silti häntä kiinnosti kovasti äänet ja niihin liittyvät asiat, samoin kuin ruumiiseen kohdistuvat tuntemukset. Hän ei pelännyt mitään näitä tapahtumia.

Eniten harmia aiheuttivat muiden ihmisten toiminta työpaikalla. Siellä oli puhuttu pahansuopaisesti hänestä, ja hänelle oli tehty kiusaa. Miten juoruilu oli levinnyt sen rikoksen jälkeen, ja hänestä oli levitetty perättömiä asioita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti