torstai 1. marraskuuta 2018

Hiljainen tappaja

Yöllä hän heräsi erikoiseen ääneen. Hän kuuli puhettä koko ajan, mutta taustalla kuului erikoinen sihinä koko ajan. Hän mietti, mikä voisi aiheuttaa tuollaisen korkean äänen, joka tuntui kuin hiuksia vetäisi nopeasti, tai se voisi olla jonkun koneen käyntiääni. Mutta mistä se tuli, se ei selvinnyt hänelle?

Sihisevä ääni tuntui välillä voimakkaammalta ja se häiritsi hänen nukahtamistaan. Kun hän heräsi ääni oli hiljaisempi tai poissa. Hän kuuli kaiken aikaa puhetta. Jotain oli muuttunut hänen elämässään, eikä se ehkä ollut kaikki niin hyvää. Hän ihmetteli ääniä, jotka tuntuivat hänen korvissaan hyvin korkeilta. Hän katsoi ikkunasta pimeälle kadulle, mutta kaikkialla oli hiljaista, eikä taloissa ollut juuri valoja. Vain parista ikkunasta heijasti himmeä valo.

Hän yritti nukahtaa uudelleen äänestä huolimatta. Hän kokeili korvien peittämistä ja ääni vaimeni. Hän mietti, mitä hän laittaisi korviensa päälle, ettei ääni häiritsisi häntä tai kuuluisi hiljaisempana. Hän ei keksinyt oikein mitään suojaa korvilleen. Ehkä olisi kaupassa jotain, mitä voisi kietoa pään ympärille.

Hän hermostui äänestä ja kokeili muovipussia päässään. Ääni vaimentui, ja muovi suojasi jotenkin siltä. Hän kietoi muovipussin tiukasti päähänsä. Se tuntui kuitenkin epämiellyttävältä ja hänen tuli nopeasti hiki suojatessan päätä tiukalla muovilla. Hän päätti nukkua ilman suojaa, mutta äänet eivät jättäneet rauhaan. Hän valvoi melkein koko loppuyön.

Nainen yritti kertoa hänelle kaikesta kauniista tulevaisuudessa. Hän ei pystynyt keskittymään hänen ääneensä kovin hyvin. Hän laski vettä hanasta, ja silloin hän kuuli toisia miehen ääniä, eikä hän enää ymmärtänyt, mitä hänelle oli tapahtumassa. Hän alkoi epäilemään jotain noituutta tai taikauskoisuutta harjoitettavan. Hänen olisi ehkä kysyttävä joltakin oppineelta ihmiseltä, mitä tämä kaikki voisi merkitä. Olisiko siihen olemassa ratkaisua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti