sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Hiljainen tappaja

Hän oli noussut jo pimeän aikaan. Hän söi aamiaista hiljaisuudessa. Päivät olivat nyt hyvin rauhallisia töissä, ja talvi vaikutti ihmisten aktiivisuuteen. Hän vei enemmän hyvin säilyviä elintarvikkeita, tai kestäviä kodintarvikkeita kauppoihin. Torit olivat hiljentyneet kylmimpään vuodenaikaan, eikä niille enää tarvinnut toimittaa tavaroita yhtä paljon.

Hän oli kuullut ääniä nyt koko ajan jo jonkin aikaa, eikä ollut tapahtunut paljon muutoksia puheissa, ne toistivat samaa usein. Ja hän ihmetteli myös ikäänkuin nauhoitettuina kuuluvia aikaisempia puheita, joita vanhempi mies oli puhunut hänelle hänen elämästään, hänen avioliitostaan, hänen uskontonsa harjoittamisesta ja heidän lapsettomuudesta. Tuomiot olivat olleet ankaria, ja hän ihmetteli tällaisen puheen toistamista.

Hän vaivasi monenlaiset vatsavaivat, ja välillä hänen vatsansa oli turvonnut. Hän mietti, pitäisikö hänen puhua asiasta lääkärille. Toisaalta vatsa toimi, eikä hänen tarvinnut kovia särkyjä kestää, vaan vaivat olivat enemmänkin toiminnallisia. Hänen oli kiirehdittävä vessaan usein kesken ruokailun, tai hänellä oli ilmavaivoja paljon. Hän oli välillä joutunut ikäviin ja hankaliin tai enemminkin noloihin tilanteisiin vaivan kanssa. Mutta hän yritti välttää tilanteita, joissa hänen piti olla kauan aikaa jonkun henkilön kanssa samassa tilassa, ja näin hän pystyi toimimaan normaalisti.

Hän oli jonkin verran tekemisissä omien vanhojen sukulaisten kanssa. Kovin läheisiä hekään eivät enää olleet, sillä hän ei vieraillut enää yhtä usein kenenkään luona kuin oli vaimonsa kanssa tehnyt. Eikä he olisi ymmärtäneet, että hän keskustelu uuden naisen kanssa, vaikka ei ollut nähnyt häntä kuin vilaukselta kerran torin laidalla. He eivät olisi tienneet, mitä oli tapahtunut tai mitä hän oli kokenut näiden kuukausien aikana.

Mitä enemmän hänen elämässään tapahtui, sitä enemmän hän tunsi kuitenkin epävarmuutta asioista. Kaikki oli ollut niin yllättävää ja toisaalta hän ei ymmärtänyt tapahtumia itsekään kovin hyvin. Mitä hänelle oli tapahtumassa ja tulisi kaikkea tapahtumaan, mitä hänelle oli luvattu? Hän pohti usein, miten naisen ääni sai hänet uskomaan kaikkea, mutta olisiko se todella totta, vai olisiko se jonkinlaista harhaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti