torstai 29. marraskuuta 2018

Hiljainen tappaja (todistaja)

"Olette julmia ihmisiä, enkä ole tätä muualla tavannut, pilkka, iva, kosto, uhkailu. Ehkä joku haluaa tappaa minut, mutta ei ollut rohkeutta. Ja olin arvotonta riistaa. Kuka heittää ensimmäisen kiven ja kuka jatkaa?"

Aamu oli hyvin kiireinen. Hän oli itse väsynyt ja kireä. Ilmapiiri vaikutti myös kireältä työpaikalla, ja ihmiset sättivät toisiaan, jos kaikki ei sujunut hyvin. Hän erityisesti koko tilanteen vaikeana, koska häntä ei haluttu auttaa tavaroiden lastaamisessa tänä aamuna.

Kaikilla tuntui olevan muuta tekemistä, ja jostain syystä hän jäi viimeiseksi lastaamaan tavaroita. Silloin hänen esimiehensä tuli paikalle, ja sanoi, että miksi hän on näin hidas. Olisi pitänyt olla jo ajoreitillä jakamassa myyntiin tulevia tuotteita kauppiaille. Autonkuljettaja yritti selittää kiireistä kaaosta aamulla, mutta esimies ei kuunnellut häntä lainkaan tai käsitti asiat väärin. Hän sanoi, että hän antaa varoituksen hänelle, jos hän pian selviä töistään.

Autonkuljettaja oli hämmästynyt tilanteesta. Tuntui kuin muut olisivat karttaneet häntä, ja estäneet hänen työnsä tekemistä. Miksi kukaan ei auttanut, kuten normaalista tilanteessa? Hän jäi yksin tekemään kahden ihmisen edestä töitä. Jotenkin kaikki oli kummallista, ehkä joku oli tosiaan puhunut pahaa hänen selkänsä takana.

Hän selviytyi kuitenkin ajoreitilleen vain hiukan myöhässä. Tänään hänellä oli paljon jaettavaa eikä ollut yhtään aikaa hukattavaksi. Hän yritti tunnollisesti päästä eteenpäin liikenteessä. Pari hidastavaa ajoneuvoa estivät kuitenkin matkantekoa, ja hän yritti päästä heidän ohitseen. Jostakin syystä he eivät kuitenkaan päästäneet häntä ohitse, ja hidastelivat edessä.

Matka alkoi huonoissa merkeissä tänään. Hän pääsi vihdoin pois kaupungista ja eteni pikkukyliin ja pikkukaupunkeihin. Tavaroita oli paljon tänään jaettavana. Hän kävi myös siinä paikassa, johon oli aikaisemmin toimitettu anastettu lasti. Hän yritti kysellä kauppiailta, oliko kukaan kuullut tai nähnyt mitään. Mutta kenelläkään ei ollut tietoa tapahtumista. He eivät muistaneet autoa tai sen kuljettajaa, ja nyt oli kulunut jo aikaa liikaa, että he muistaisivat.

Hän palasi hyvin väsyneenä tänään töistä. Hän mietti aamun tapahtumia, ja ihmetteli ihmisten käytöstä. He aivan kuin hyljeksivät häntä töissä, ja oli jotain, mitä hän ei tiennyt. Hän ei ymmärtänyt, oliko jotain muuta tapahtunut töissä, vai levittikö joku perättömiä huhuja hänestä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti